Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt and med appelsin- og portvinsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6stkBryst fra 2 store eller 3 mindre ribbede gressender
0,5stksitron
2tsrosmarin
0,5tsingefær
1dashsalt
1dashpepper
Kraft til saus:
Skrog fra endene
Krås, hals og hjerte
50grMargarin
1stkgulrot i terninger
0,25stksellerirot i terninger
1stkløk, grovhakket
1stksitron
2stklaurbærblad
1sshel pepper
1tstimian
1stkbuljongterning
1tssalt
vann

Saus:

1sssmør
0,5stkløk, finhakket
0,5stkgrønt eple i små terninger
0,5dlportvin
1dlappelsinsaft
0,5tsingefær
3dlandekraft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt and med appelsin- og portvinsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113,99806,55Kcal
Protein12,0084,91gram
Karbohydrat1,8112,81gram
Kostfiber0,604,25gram
Fett6,2043,87gram
Mettet fett2,0214,29gram
Alkohol0,25 %
Salt0,775,45gram
Pris på oppskriftenKr 24,90Kr 176,18Kroner
Hele oppskriften veier2 830 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær filetene fra skroget. Ta av lårene og gjem dem til en annen rett. Skjær rutemønster i fettet på andebrystene og gni dem inn med sitron, krydder og salt.

La dem ligge og trekke salt og krydder mens du koker kraft:

Hogg opp andeskrogene og brun dem godt sammen med innmaten og halsen. Fyll på vann til alt er dekket. Kok opp og skum godt av.

Press over sitron. Tilsett grønnsaker og krydder og kok uten lokk i 2 timer. Fyll på med vann hvis nødvendig.

Sil til slutt av kraften og kok den inn til 3 dl. Da skal du ha en kraftig smak.

Lag sausen. Fres finhakket løk og epler i smør. Tilsett presset appelsin og portvin og kok inn til halv mengde. Ha i andekraften og ingefær og kok opp. Smak til med salt og pepper samt øvrige ingredienser hvis nødvendig.

Denne sausen er beregnet å serveres tynn som en sjy. Ønsker du en litt tykkere saus, kan den jevnes med litt maisenna.

Brun andebrystene i panne. Stek dem i ovn på 150 C i 8 minutter. Ta dem ut og øk ovnstemperaturen til 250 C. Stek dem ferdig. Fettet skal være brunt og sprøtt.

Skjær brystfiletene i skiver på skrå og server dem sammen med lettkokte grønnsaker, stekt sopp og/eller salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8002)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.