Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt and med svisker og epler




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5kgand, ca 2 1/2 kg
0,5stksitron
1dashsalt
1dashpepper
3stkfaste, syrlige epler, i båter
150grsvisker uten stein
Ca 3dlvann


Annonse


Næringsdeklarasjon for Stekt and med svisker og epler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier302,733 388,56Kcal
Protein9,93111,15gram
Karbohydrat2,8932,35gram
Kostfiber0,586,49gram
Fett27,81311,29gram
Mettet fett7,9789,21gram
Salt0,171,87gram
Pris på oppskriftenKr 11,49Kr 128,61Kroner
Hele oppskriften veier3 358 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

And slaktes som ung fugl og er alltid mør og fintrevlet. En and veier ca 2 1/2 kg og er nok til 3 personer. Innmaten som følger med, kan kokes til kraft i en kjele. Leveren er en delikatesse som skal stekes forsiktig i panne.

Dypfryst and bør tine i kjøleskap i ca 1 døgn. Skyll og tørk fuglen. Gni den innvendig og utvendig med en overskåret sitron. Deretter med salt og pepper. Fyll fuglen med eplebåter og sviser. Lukk åpningen med grillpinner eller sy igjen. Prikk skinnet med en nål, slik at fett under huden kan renne bort under stekingen.

Stek i ca. 1 1/2 time på 175 C. Stek fuglen på rist med langpanne under. Hell vann i langpannen etter 30 minutters steking. Fuglen skal være frisk brun og ha sprøtt skinn når den er ferdigstekt. Stikk med en nål i lårfestet og se om kjøttsaften er klar. La anda hvile i åpen avskrudd stekeovn mens sausen lages.

Saus:

4-5 dl kraft og sjy

4 ss appelsinsaft

2-3 ss portvin eller annen søtlig vin

2 ts maisenna

Hell sjy og kraft i en kjele. Fjern fettlaget på toppen slik at ikke sausen blir for fet. Tilsett appelsinsaft og vin og la kraften få et godt oppkok. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen. Smak til. Det kan være festlig å anrette fuglen hel og så skjære den opp ved bordet. Server rødkål/surkål, grønne bønner eller rosenkål til foruten poteter og ripsgelé.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7976)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.