Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt dådyrbog med ristede sopp




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grRødløk
100grbladselleri
150grselleri
2ssolivenolje
15grsmør
200grmateple
2ssvineddik
1sshonning
1dashsalt
1dashpepper
1dlcreme fraiche 18 %
1kgdådyrbog eller bog av rådyr
2ssolivenolje
15grsmør
1dashsalt
1dashpepper
3dlrødvin
3dlfond
200grchampignon
200grkantarell
200grøsterssopp
50grsmør
2ssolivenolje
evt. hakket persille til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt dådyrbog med ristede sopp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier97,06599,13Kcal
Protein7,8048,15gram
Karbohydrat2,3114,26gram
Kostfiber0,774,75gram
Fett5,3533,02gram
Mettet fett2,2113,64gram
Alkohol0,99 %
Salt0,271,70gram
Pris på oppskriftenKr 11,41Kr 70,43Kroner
Hele oppskriften veier3 086 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær rødløk i småstykker, bladselleri i skiver og selleri i terninger. Varm olje og smør opp i en stor jerngryte. (Oppi brunes bogen senere.) Hell urtene i og stek over kraftig varme, til det har fått farve.

Skjær eplene, med skrell i mindre stykker og hell dem i. Stek dem med et par minutter. De må ikke bli bløte. Hell vineddik i og kok inn et øyeblikk. Tilsett honning og smak til med salt og pepper. Hell urtene over i et stort ovnfast fat.

Tørr bogen med tørkepapir. Varm 2 ss. olivenolje og 15 gram smør godt i gryten og brun bogen, så godt som mulig, på alle sider. Legg bogen på urtene i fatet, dryss med salt og pepper. Varm fond* og rødvin i en gryte, hell det over bogen i fatet og legg alufolie over. Sett fatet i 210 grader C varm ovn. Stek bogen 1-11/2 time. Saften skal være rosa, når kjøttnål stikkes i.

Ta urter og sky opp og blend det (eller pure det gjennom en dørslag). Helles i en gryte. Bogen legges tilbake i fatet, dekkes med folie og håndklede. Skal trekke i ca. 20 minutter. Kok sausen godt i gjennom og pisk creme fraiche i. Smak til. Tilsett evt. væsken fra soppene, når de er ristet på en panne i smør og olje.

Server med kokte poteter eller en god potetmos til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23051)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.