Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt fasan




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkferdig stelt fasan
1dashsalt
1dashpepper
4skive(r)spekk, tynne
2sssmør eller margarin, smeltet
2,5dlhvitvin
1,5dlrømme

Saus:

4dlsjy fra fasanen
2sshvetemel
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt fasan med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier163,11646,28Kcal
Protein10,1440,18gram
Karbohydrat1,244,91gram
Kostfiber0,040,16gram
Fett11,8947,11gram
Mettet fett3,2512,88gram
Alkohol1,50 %
Salt0,471,85gram
Pris på oppskriftenKr 12,53Kr 49,65Kroner
Hele oppskriften veier1 585 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gni den ferdig stelte fasanen godt inn- og utvendig med salt og pepper. Legg den i en passe stor ovnspanne. Dekk bryst og lår med spekkskivene, hell over smeltet smør.

Sett pannen i ovnen ved 175 C i ca 1 time. Øs av og til med oppvarmet vin. Fjern spekkskivene etter ca. 45 minutters steketid, hell litt av rømmen over fuglen. Stek videre ca 15 minutter, til den blir gyllenbrun.

La fasanen stå en stund i ovnen med åpen dør, og strømmen slått av, før den transcheres.

Lag sausen i mellomtiden. Sil sjyen over i en kjele, kok den opp og tilsett resten av rømmen. Rør ut melet i litt vann og jevn sausen, kok den opp under omrøring. Smak til om nødvendig med litt mer krydder. Serveres i en skål for seg.

Server gjerne med varm surkål og ananasbiter fra boks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8042)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.