Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt fisk i ingefærsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgbrasen, (karpe), eller annen fisk
1,25dlhvetemel
1,25dlmaismel
olje til steking

INGEFÆRSAUS:

6stksorte kinesiske sopp, tørket og bløtlagt
1ssmørk soyasaus
1,25dlbrunsukker
0,66dlriseddik
1,25dlsyltet japansk ingefær
0,66dlvann
0,5tsmaismel

PYNT:

1stkrød chili uten frø, skåret i strimler
1stkvårløk, skåret i strimler
korianderblader
4porsjon(er)ris


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt fisk i ingefærsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier173,01762,61Kcal
Protein12,3454,39gram
Karbohydrat22,76100,32gram
Kostfiber0,693,04gram
Fett3,4715,30gram
Mettet fett0,050,22gram
Salt0,231,03gram
Pris på oppskriftenKr 11,42Kr 50,34Kroner
Hele oppskriften veier1 763 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fisken renses, skylles, skjell skrapes av og fisken tørkes. Skjær et rutemønster på begge sider av fisken.

Bland hvetemel og maismel og nok vann til en tynn deig. Varm ca 8 dl av oljen i en wok eller panne som rommer fisken. Fisken dyppes i deigen og stekes i oljen. Snu fisken en gang under stekingen. Fisken er ferdig når fiskekjøttet kan løsnes med en gaffel på den tykkeste delen av fisken.

Legg fisken på et stort serveringsfat.

Lag sausen ved først og la soppen avrennes og klem ut vannet. Fjern stilkene og skjær sopphattene i tynne strimler. Varm opp sausingrediensene i en kjele og la det småkoke i ca 4 minutter.

Hell sausen over fisken og pynt med chili, vårløk og koriander. Serveres med ris.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6212)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Wok
Land: Thailand
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.