Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt gås




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4,5kggås
1dashsalt
1dashpepper
2kgepler
2tykk(e) skive(r)loff
150grkokt, røket skinke
2stkeggeplommer
litt timian
0,5literkraft
100grsmør
1dlCalvados eller konjakk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt gås med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131,13800,68Kcal
Protein14,8890,86gram
Karbohydrat3,4220,88gram
Kostfiber0,563,42gram
Fett5,9736,45gram
Mettet fett2,5915,81gram
Alkohol0,44 %
Salt0,382,30gram
Pris på oppskriftenKr 11,77Kr 71,87Kroner
Hele oppskriften veier7 327 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tørk gåsen godt og fyll den med terninger av loffen og to skrelte epler.

Legg gåsen på rist over langpannen og sett den i ovnen ved 200 C i 30 minutter.

Hell fra det smeltede fettet og fjern fyllet. Dette skal ikke brukes, for da blir fyllet for fett.

Hakk gåsens innmat sammen med skinken, eller kjør det en gang gjennom kjøttkvern. Bland det med eggeplommer og godt med krydder. Skrell 4 epler og skjær dem i tynne snitter. Bland dem i farsen.

Fyll farsen i gåsen og lukk hullet med en grillnål. Gni gåsen med salt og legg den på risten. Stek den i 4 timer ved 160 C.

Skrell resten av eplene og stikk ut kjernehusene. Stek eplene lysebrune og møre i en gryte. Ta gryten av varmen og hell Calvados over og tenn på. Hold eplene varme.

Hell sjyen fra gåsen. Skum av fettet og jevn sjyen med maisennamel.

Skjær gåsen opp ved bordet. Server eplene, sausen og poteter drysset med persille ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8059)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mortensgås 1.Mortensgås 1.
Denne retten har 123,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.