Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt gås fra Rogaland




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storgås på 5-6 kg
Salt og hvit pepper
1stk storløk delt i 4
1bunt(er)persille
Ca 3kvist(er)rosmarin
Ca 3kvist(er)salvie
Ca 3kvist(er)timian
Ca 3kvist(er)merian

Saus

5dlbuljong
0,5dlvineddik
1dashmalt pepper
1dashstøtt nellik
1dashstøtt muskatblomme.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt gås fra Rogaland med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128,71471,05Kcal
Protein18,4067,34gram
Karbohydrat0,531,94gram
Kostfiber0,441,61gram
Fett5,7921,19gram
Mettet fett2,268,27gram
Salt0,301,10gram
Pris på oppskriftenKr 14,84Kr 54,31Kroner
Hele oppskriften veier4 392 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dypfryst gås må tines.
Skyll gåsen og tørk den godt. Gni den godt med salt og pepper. Hakk alle urtene og legg de i gåsen sammen med løken. Sy igjen.

Gåsen legges i langpanne med brystet opp og evt med litt vann i pannen. Stekes i 3-4 timer ved 175°C. Prøv med en bakepinne eller bruk steketermometer. Det skal ikke tyte ut rød saft.

Når den er ferdig tas den ut av pannen, hell vekk fettet og kok ut pannen med en blanding av buljong og eddik. Smak til sausen med krydder. Server gåsa med saus, kokte poteter, svisker og valgfrie grønnsaker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14365)
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mortensgås 1.Mortensgås 1.
Denne retten har 123,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.