Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt gås med fruktfyll




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5kggås
1sssalt, pepper
1litervann og buljong

fyll:

2stkappelsiner, skallet
3stkappelsiner i båter
200grsvisker, utbløtte
150grtranebær

saus:

1litergåsesky
Ca 5,5ssmel
salt, pepper, sukker
evt. kulør
2dlfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt gås med fruktfyll med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier115,64928,42Kcal
Protein14,50116,41gram
Karbohydrat2,0416,38gram
Kostfiber0,443,53gram
Fett5,4043,35gram
Mettet fett2,3719,03gram
Salt0,483,89gram
Pris på oppskriftenKr 11,09Kr 89,04Kroner
Hele oppskriften veier8 029 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gåsen bestilles i god tid hos slakteren, den kan erstattes av 2 ender à 3 kg til i alt 8 personer. Den samlede steketid vil være cirka 3 timer, ellers er fremgangsmåden som til gås.
Det overflødige fett fjenes. Vingespisser og gumpen skjæres av.

Appelsiner og tranebær skylles. Skallen på appelsinene rives fint, og kjøttet deles i båter. Gåsen skylles, rester av innvoller og evt. fjær fjernes, gnis utvendig og innvendig med salt, de blandede frukter fylles i, og det lukkes med kjøttpinne. Bord, kniver m.m., som har vært i kontakt med gåsen, rengjøres.

Gåsen plasseres på risten i en skypanne med ryggen oppover. Skypannen plasseres nederst i ovnen og innstilles på 160 grader. Etter 1 time helles avsmeltet fett fra skypannen, og gåsen vendes.

Vingespisser, hals og innmat (kråsen, lever, hjerte) legges i skypannen, vann og buljong helles på. Gåsen stekes videre i 4 timer og dryppes med sky av og til.

For å oppnå sprøtt skinn, kan temperaturen heves til 225 grader i de sidste 15 minutter, så den samlede steketid blir ca. 5 timer, inntil kjøttet mellom lår og bryst er mat og gjennomstekt. Gåsen hviler i 15 minutter innen trancheringen, der kan foregå ved bordet og papirmanchetter setttes på.

Papirmanchetter:
2 stk hvitt papir på cirka 10x15 cm, brettes, klippes i strimler fra den brettede side, inntil ca. 1 cm før kanten. Papiret vendes og setttes på gåsen.

Saus:
skyen i skypannen siles, fett fjenes med en stor ske, skyen og evt. fløte (i alt 1 liter) helles i en tykbunnet gryte. Mel røres ut med kaldt vann, røres i den kokende sky og kokes i ca. 5 min. Sausen tilsettes kulør etter smak og smakes til med salt, pepper og evt. en anelse sukker.

Tranchering:
Lårene skjæres av, de deles i over- og underlår. Vingene skjæres av i leddene. Brystet skjæres av benet og deles i skrå skiver. Fruktfyllett tas ut av gåsen med en skje og legges ved kjøttet.

Tips:
Det overflødige fett kan skjæres i små stykker og smeltes ved svak varme i en gryte eller panne. Fettet siles, helles i en krukke og blandes med fettet fra skypannen. Det oppbevares i kjøleskap og anvendes til bla. rugbrød og pannestekning. De avsilede fettbiter kan spises på rugbrød med salt. En andre mulighet er at gi småfuglene fettet i små porsjoner med frø.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 19293)
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mortensgås 1.Mortensgås 1.
Denne retten har 123,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.