Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt gås med kastanjer




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5,5kggås
0,5stksitron
Ca 1,5sssalt
1tspepper

Fyll:

1kgkastanjer, halvparten til servering
Ca 1,75dlkraft
2sssmør
1tsrosmarin eller merian
Ca 1,5stkløk, hakkede
2skive(r)loff uten skorpe
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt gås med kastanjer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier156,981 381,79Kcal
Protein18,29160,99gram
Karbohydrat6,3255,63gram
Kostfiber0,110,97gram
Fett6,4857,04gram
Mettet fett2,5722,62gram
Salt0,655,73gram
Pris på oppskriftenKr 14,12Kr 124,29Kroner
Hele oppskriften veier7 042 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin dypfryst gås. Det tar 1 1/2-2 døgn. Klipp av vingespisser og kok kraft på dem sammen med hals og krås.

Gni gåsen ut- og innvendig med sitron, salt og pepper.

Lag et kryss i kastanjene og kok dem ved sterk varme 10 minutter. Skrell dem og plukk bort den mørke hinnen. Legg halvparten til side til garnering. Kok resten av kastanjene i kraft, ca 15 minutter.

Mos dem og tilsett smør, hakket løk, brød og krydder. Fyll farsen i gåsen, sy den sammen ved hals og gump.

Legg gåsen på rist med ryggen opp, sett den i ovnen med langpannen under. Snu gåsen etter 1 times steketid. Stek gåsen til den kjennes mør, totalt 3-3 1/2 time ved 175 C, prøv å stikke i låret.

Kok pannen ut med kraft, skum mest mulig fett av sjyen og jevne den lett. Smak til.

Server gåsen med kokte epler, kastanjer, pølser, poteter og saus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8061)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mortensgås 1.Mortensgås 1.
Denne retten har 123,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.