Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt hare




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhare ca 2 1/2 kg uten innmat
1dashsalt
1dashpepper
Ca 2,5sssmør/margarin
4dlvann
4dlmelk

saus:

0,5litersjy
2dlrømme
4sshvetemel
1dashsalt
1ssripsgele
1ssripsgele


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt hare med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier109,39356,30Kcal
Protein8,7928,63gram
Karbohydrat2,859,28gram
Kostfiber0,050,16gram
Fett6,9722,70gram
Mettet fett3,4911,37gram
Salt0,381,25gram
Pris på oppskriftenKr 11,25Kr 36,64Kroner
Hele oppskriften veier2 606 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flå haren. Skjær av hodet og hugg av labbene.

Ta vare på lever, hjerte og nyrer hvis de er pene. Er det gulaktige flekker på dem må de ikke brukes. Vann innmaten ut i flere timer. Bruk leveren til leverpostei, hjerte og nyrer til ragu.

Vask haren godt i kaldt vann og legg den i eddikvann i ca 1 time (1 ss eddik pr. liter vann).

Flå av de tykke, seige hinnene over ryggen og lårene. Skjær av de tynne buksidene og ribbenene. Hugg av lårene og forbenene og knekk ryggen et par steder.

Tørk haren godt.

Brun smøret i en gryte. Legg haren med ryggen ned. Brun den på alle sider. Legg lår og forben i gryten og brun dem. Tilsett krydder og spe med kokende væske. La haren surre under lokk på svak varme oppå ovnen eller i ovn på 175 C i 1 1/2 - 2 timer. Øs av og til og spe med fløte mot slutten av stekingen. Ta så opp haren.

Lag saus av sjyen jevnet med mel. Tilsett eventuelt ripsgelé og smak til.

Skjær så opp haren og server den med saus, kokte, stekte eller smultkokte poteter, kastanjepuré, bladsalat, kokte grønnsaker, rips- eller rognebærgelé og syltede tomater, pickles eller lignende.

Haren kan også stekes hel i ovn som kalvestek.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10136)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.