Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt hvitting med mandler og sitron




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stk filetmiddels store hvittingfileter
4sshvetemel
1dashsalt
1dashpepper
2stkegg
brødrasp
timian
1dashsmør til steking
1stksitron
2ssskåldede mandler
1sskapers

Saus:

1sssmør
1sshvetemel
3dlfiskekraft eller fiskebuljong
1dlhvitvin
2stkeggeplommer
1stksitron, saften
1dlfløte
2stkeggeplommer


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt hvitting med mandler og sitron med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120,80433,64Kcal
Protein8,2429,58gram
Karbohydrat2,9410,55gram
Kostfiber0,451,62gram
Fett7,8428,14gram
Mettet fett3,7413,43gram
Alkohol0,66 %
Salt0,301,07gram
Pris på oppskriftenKr 5,33Kr 19,13Kroner
Hele oppskriften veier1 436 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flå hvittingfiletene og plukk ut bein. Paner filetene, først i hvetemel, salt og pepper, så i sammenpisket egg og til slutt i brødrasp tilsatt litt timian. Stek dem sprø i smør. Ta dem ut og hold dem varme i stekeovnen.

Skrell av det ytterste gule på sitronskallet. Skjær det i tynne strimler og kok det i ca 5 minutter i vann. Splitt mandlene. Rist sitronskall, mandler og kapers en kort tid i en stekepanne.

Lag en jevning av smør og mel. Spe med fiskekraft og hvitvin. La sausen koke i 5 minutter. Bland fløte, sitronsaft og eggeplommer. Pisk dette inn i sausen og varm den nesten til kokepunktet. Nå vil sausen tykne. Smak til med salt og pepper.

Anrett fisken på fat, strø mandler, sitronskall og kapers over. Server sausen ved siden av. Retten smaker godt med kokte poteter og gjerne litt smørfrest spinat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11957)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.