Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt kalkun med urter



Stekt kalkun med urter oppskrift.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkkalkun på ca 5 kg
1stkløk, 1 gulrot, 1 skive selleri og litt purre til koking av kraft
3sssmeltet smør
1tssalt
0,5tspepper
1tstimian
1tsestragon
1tsrosmarin

MAISBRØD-STUFFING

1stkhjemmelaget maisbrød (cornbread)
1stkløk
4stang(stenger)selleri
2ssfinhakket salvie, evt. timian
3,5dlkalkunkraft eller hønsebuljong
2sssmeltet smør
0,5tssalt
0,25tspepper

KALKUNSAUS

3sssmør
4sshvetemel
1,5literkraft + evt. hønsebuljong
finhakket kjøtt og lever (fra kraftkokingen)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt kalkun med urter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier104,64696,34Kcal
Protein12,9185,91gram
Karbohydrat5,7438,20gram
Kostfiber0,171,13gram
Fett3,3021,96gram
Mettet fett1,489,85gram
Salt0,694,57gram
Pris på oppskriftenKr 8,63Kr 57,43Kroner
Hele oppskriften veier6 655 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin kalkunen. Del over vingene i ”albueleddet”. Ta ut posen med innmat som ligger i hulrommet på kalkunen. Legg vinger og innmat, unntatt lever, i en kjele. Hell over kaldt vann til det dekker og kok opp. Fjern skum og annet som flyter opp. For å få god smak på kraften er det lurt å tilsette en halv løk, en gulrot, 1 skive sellerirot og litt purre. La kraften koke 1 times tid. Ha i leveren og la den få koke et kvarters tid. Dersom leveren ikke skal brukes i sausen kan den være med under hele kraftkokingen. Sil kraften. Rens kjøttet fra halsen, og grovhakk det sammen med leveren. Finhakket kjøtt og lever tilsettes på amerikansk vis i sausen (giblet gravy). Foretrekker du en vanlig, norsk saus lages sausen uten det hakkede kjøttet.

Lag stuffingen (se cornbread dressing) og fyll kalkunen. Bland smeltet smør med salt, pepper og krydderurter. Bruk gjerne friske urter, hvis du har tilgang på det. Pensle kalkunen med blandingen. Bind sammen bena med hyssing og legg kalkunen i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hell 3-4 dl vann i pannen, slik at stekesjyen ikke skal tørke ut under steking. Sett kalkunen i ovnen ved 160 °C og beregn steketiden til 1/2 time per kilo kalkun (3 timer for en 6-kilos kalkun). Legg til 1/2 time dersom kalkunen er fylt. Pensle gjerne forsiktig med smeltet smør et par ganger i løpet av steketiden for å få en ekstra gyllen og flott farge, og ekstra sprøtt skinn. De siste minuttene av steketiden kan temperaturen skrus opp til 225 °C, dersom kalkunen trenger det for utseendes skyld. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før oppskjæring.

Server kalkunen med saus, potetmos, søtpoteter, kokte aspargesbønner, babymais og paprikastrimler. I USA er tranebær i én eller annen variant fast følge, men her i landet kan vi gjerne bruke vanlig tyttebærsyltetøy. Gresskarpai er antakelig den mest populære desserten til den amerikanske høsttakkefesten. Får man ikke tak i friske eller hermetiske gresskar er sjokoladeterte en god erstatning.

MAISBRØD-STUFFING
Smuldre brødet i en stor bolle. Finhakk løk og stilkselleri og tilsett i bollen sammen med finhakket salvie eller timian. 1 ts tørket urtekrydder kan erstatte 1 ss finhakkede friske urter. Hell kalkunkraft eller hønsebuljong i blandingen sammen med litt smeltet smør, salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen. Overflødig stuffing kan fylles i en smurt form og stekes sammen med kalkunen den siste delen av steketiden (ca. 1/2 time).

KALKUNSAUS
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med kraft og rør godt til en klumpfri saus. Dersom det ikke ble nok kraft kan du spe på med hønsebuljong som er laget av vann og buljongterning. Tilsett finhakket kjøtt og lever fra kraftkokingen (kan sløyfes). Smak til sausen med salt og pepper. En del norske ganer kan sikkert foretrekke en liten fløteskvett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 15929)
Kategori: Ovnsrett
Land: Amerika
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Smakfull kalkunform.Smakfull kalkunform.
Denne retten har 172,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og spinat.Helstekt kalkun med nøttefyll, søtpoteter og .
Denne retten har 132,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun enkel.Helstekt kalkun enkel.
Denne retten har 109,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser.Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (.
Denne retten har 100,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet fylt med frukter.Kalkunfilet fylt med frukter.
Denne retten har 122,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconsurret kalkunfilet.Baconsurret kalkunfilet.
Denne retten har 126,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med calvadossaus.Kalkunfilet med calvadossaus.
Denne retten har 141,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt julekalkun.Helstekt julekalkun.
Denne retten har 109,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunburger med spinat.Kalkunburger med spinat.
Denne retten har 105,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng.Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng.
Denne retten har 120,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert og fylt kalkunbryst.Marinert og fylt kalkunbryst.
Denne retten har 114,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun juleskinke.Kalkun juleskinke.
Denne retten har 159,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Farsert kalkunfilet.Farsert kalkunfilet.
Denne retten har 117,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flying Turkey.Flying Turkey.
Denne retten har 179,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssa.Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portv.
Denne retten har 107,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.