Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt kalvelever på portugisisk




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grkalvelever, skåret i tynne skiver på langs
1,75dlhvitvin, tørr
2sshvitvinseddik
6feddhvitløkfedd, finhaket
1stklaurbærblad
2stkkryddernelikker, hele
Ca 3,5sssmult
75grbacon, skåret i små terninger


Annonse


Næringsdeklarasjon for Stekt kalvelever på portugisisk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier196,23431,17Kcal
Protein11,5125,29gram
Karbohydrat0,581,27gram
Kostfiber0,090,20gram
Fett14,9432,83gram
Mettet fett5,4511,98gram
Alkohol1,89 %
Salt0,350,77gram
Pris på oppskriftenKr 7,07Kr 15,53Kroner
Hele oppskriften veier879 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Iscas à portuguesa)

Denne spesialiteten fra Lisboa tilberedes tradisjonelt av svine- eller lammelever, men det kan være vanskelig å få tak i hos slakteren. Kalvelever går like bra. Be om å få den skjært i tynne skiver.

Skjær leveren i pene, like store stykker, slik at de blir ferdigstekt samtidig. Bland vin, eddik, hvitløk, laurbærblad og kryddernellik i et fat med lave kanter. Legg i leverskivene og vend på dem, slik at det dekker. Legg på lokk og sett fatet i kjøleskapet i 4-8 timer.

Ta leverskivene opp av marinaden og tørk dem med kjøkkenpapir. Kast laurbærblad og kryddernellik, og sett resten av marinaden til side.

Smelt smultet eller varm olivenoljen på middels sterk varme i en stor stekepanne med høye sider. Ha i bacon og stek i ca 5 minutter, til det er sprøtt. Ha i leverskivene og stek dem i 1 ½-2 minutter på hver side, til de er ferdigstekt, men fortsatt rosa i midten. Snu dem bare en gang under stekingen. Ta lever og bacon opp med hullsleiv og legg det på et varmt fat. Hold det varmt.

Ha resten av marinaden i pannen, skru på sterk varme og kok ut, mens du rører for å løsne alt det brune bunnfallet. La det koke i noen minutter, til væskemengden er redusert til det halve. Øs sausen over leveren og server med en gang.

Server gjerne med kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6540)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Udyrets livrett.Udyrets livrett.
Denne retten har 95,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.