Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt orrfugl




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkorrfugl
Salt, pepper
Noen fleskeskiver
3sssetersmør
4dlbuljong og evt påfyll med vann

Saus

3dlstekesky
2dlrømme
2sshvetemel
Ripsgele


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt orrfugl med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112,13451,88Kcal
Protein10,1941,07gram
Karbohydrat1,335,36gram
Kostfiber0,040,16gram
Fett7,3329,54gram
Mettet fett3,7815,23gram
Salt0,532,14gram
Pris på oppskriftenKr 13,30Kr 53,60Kroner
Hele oppskriften veier1 612 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fuglen ribbes og evt dun svis av. Kutt av hode, hals, ben og vingespisser. Ta ut innvollene og skyll den godt.
Tørk den godt og gni den inn med salt og pepper. Dekk bryst og lår med fleskeskiver og hold de inntill med å binde inn lår og vinger.
Brun fuglen på alle sider i smør i en jerngryte. Spe med varm buljong og la figlen surre med brystet opp under lokk i ca 1-1,5 timer. Ha evt på mer biljong eller vann. Øs over fuglen under stekingen.
Ta fuglen ogg og sil sjyen.
Ha den i en liten gryte med rømme og mel. Kok den inn og smak til med ripsgele. Kokes ca 10 minutter.

Del fuglen opp før servering og server med poteter, grønnsaker og for eksempel stekt sopp.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3377)
Tilberedningstid: 120 min
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.