Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt orrfugl 2




Ingredienser

4 porsjoner

1 orrfugl
smør til bruning
vann
melk
enerbær
salt
pepper
rømme eller créme fraîche

Saus:
hvetemel utrørt i kald melk (jevning)
geitost
solbærsirup
sukkerkolør



Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Orrfugl er ev av våre mest kjøttfulle viltfugler. Steketiden vil variere med størrelsen og hvor ung fuglen er. Gjør noen prøver med en strikkepinne i kjøttet for å kjenne om den er blitt ferdig mørt (1-2 timer)

Tin fuglen i kjøleskap og tørk av med kjøkkenpapir. Surr vinger og lår mot skroget med bomullstråd. Brun fuglen i smør ved svak varme til den er pent brun over det hele. Spe med like deler vann og melk og la gryten trekke under lokk til kjøttet er mørt. Smak til sjyen med salt og pepper. Noen knuste enerbær gir ekstra viltsmak. Ha i rømme, eller helst créme fraîche (som ikke skiller seg) mot slutten av trekketiden.

Ta fuglen opp av gryten og hold den varm i aluminiumsfolie mens du visper inn jevning av melk og mel i sjyen. La det tykne noen minutter mens du runder av sausen med noen geitostskiver og søt solbærsirup.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8078)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.