Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt rådyrsadel




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 2,25kgrådyrsadel
1dashsalt
hvit pepper
basilikum eller salvie
Ca 2,5sssmør/margarin
5dlvann eller buljong
8porsjon(er)poteter
1000grblomkål eller andre grønnsaker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt rådyrsadel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier73,64476,22Kcal
Protein9,9564,35gram
Karbohydrat4,4728,91gram
Kostfiber0,875,63gram
Fett1,5810,22gram
Mettet fett0,905,82gram
Salt0,100,68gram
Pris på oppskriftenKr 14,26Kr 92,22Kroner
Hele oppskriften veier5 174 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stell kjøttet og tørk det godt. Ta bort de harde hinnene på ryggen.

Spekk sadelen med persille eller gni den inn med hvitløk. Hvis den er mager kan du gni inn med salt og pensle med smør.

Legg sadelen med ryggsiden opp på rist over langpannen. Stikk inn kjøttermometeret (indretempratur skal være 77 C). Slå 1 dl kokende vann i langpannen for å unngå at sjyen ikke blir brent.

Stek sadelen på 175 C i 1 1/2 time uten å øse eller spe mer. Kok pannen ut med vann eller kraft. Sil sjyen i en bolle og skum av fettet.

Til sausen jevner du sjyen med hvetemelsjevning og koker den i 5-10 minutter. La sadelen hvile litt før du skjærer opp.

Skjær filetene fra benet og skjær kjøttet i skiver tvers over. Legg kjøttet tilbake på benet og server hele sadelen på fat.

Serveres med sjy eller saus, poteter, kokte grønnsaker, sopp, løk, bladsalat, ripsgelé og tyttebærsyltetøy.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10766)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.