Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt rype




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkryper (ca 1 kg)
1,5tssalt
2skive(r)spekk, tynne
Ca 1,75sssmør

saus:

Ca 1,75dlvann
Ca 2,5dlmelk
2dlrømme
Ca 1,75sshvetemel
litt
geiteost


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt rype med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier177,98674,10Kcal
Protein13,2250,07gram
Karbohydrat1,877,08gram
Kostfiber0,040,15gram
Fett13,0649,46gram
Mettet fett5,2419,85gram
Salt0,803,03gram
Pris på oppskriftenKr 12,25Kr 46,40Kroner
Hele oppskriften veier1 515 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stell rypene, vask dem og tørk dem. Gni dem deretter inn med salt. Bind spekkskivene fast over brystet og bind opp rypene.

Brun smøret i en gryte og legg rypene i med brystet ned. Brun dem over det hele. Krås og hjerte brunes med den siste tiden. Steketid ca. 1 1/2 time.

Spe med kokende vann og melk og la rypene småsurre under lokk med brystet opp til de er møre. Når det er ca 15 minutter igjen av koketiden så spe med rømme og noen skiver geitost.

Ta så opp rypene.

Jevn sausen og la den koke 5-10 minutter. Ha eventuelt i skrapet lever. Smak til sausen gjerne med litt ripsgelé. Finhakk krås og hjerte og bland det i sausen.

Server rypene med saus, poteter, små hermetiske erter, rosenkål, salat, tyttebærsyltetøy, ripsgele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12192)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 130,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.