Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt rype i fløtesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkrypebryst eller 2 ryper renset og oppbundet
1literskummet melk
2sssmør eller margarin
2tssalt
1krmhvit pepper
1stkfinhakket løk
noen gulrotskiver
5stkknuste enerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4dlkraft på ekstrakt

Saus:

2,5dlstekesjy
2sshvetemel
1dlfløte
2ssrips- eller rognebærgelé
2ssrips- eller rognebærgelé
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt rype i fløtesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier78,44493,33Kcal
Protein5,6935,79gram
Karbohydrat4,6429,18gram
Kostfiber0,110,69gram
Fett4,1025,79gram
Mettet fett2,3014,47gram
Salt0,986,19gram
Pris på oppskriftenKr 12,86Kr 80,88Kroner
Hele oppskriften veier2 516 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg rypene i skummet melk ca 2 timer. Ta dem opp, tørk dem godt og del dem i to.

Brun smør lett i en gryte. Legg i fuglen og brun den lett ved ikke for sterk varme. Salte, pepre og tilsett løk, gulrot og knust enerbær.

La fuglen småsurre en stund i smøret, spe med kokende kraft. Legg lokk på gryten og la fuglen småputre til den er mør, ca 50 minutter.

Sil stekesjyen over i en kjele. Hold rypene varme i gryten.

Kok sammen sjyen til ca 2 1/2 dl. Rør ut mel i litt vann og jevn sjyen. Spe med fløten litt om gangen og la sausen koke ca 5 minutter. Smak til med litt rips- eller rognebærgelé, og om nødvendig litt salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12193)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 130,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.