Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt rype med appelsinsalat




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkryper
2skive(r)spekkskiver
1stk liteløk
noen gulrotskiver
5stkeinerbær, knusteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlrødvin
1dlrømme
1tssolbærgelé
1sskonjakk
2ssMargarin
2tsarrowrot
1tssalt
1krmpepper

Appelsinsalat:

3stkappelsiner
3stang(stenger)stangselleri
1sspurre i strimler
1sssitronsaft
2ssolje
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt rype med appelsinsalat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier158,36666,70Kcal
Protein11,5048,42gram
Karbohydrat2,6411,11gram
Kostfiber0,682,86gram
Fett10,5344,33gram
Mettet fett2,199,22gram
Alkohol0,81 %
Salt0,562,37gram
Pris på oppskriftenKr 12,84Kr 54,06Kroner
Hele oppskriften veier1 684 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rengjør rypene og tørk godt av dem. Bind dem opp med en spekkskive over brystet. Brun dem i matfettet i en stekegryte. Krydre med salt og pepper. Legg i gulrotbiter, løkbåter og knuste einerbær. Spe med vin og kokende vann eller buljong.

La rypene etterstekes under lokk ved svak varme ca 1 time. Når lårene løsnes lett, er rypene ferdige. Ta dem opp og sil sjyen. Hold rypene varme under lokk. Kok opp sjyen med rømmen. Jevn med arrowrotmel utrørt i.

Smak til sausen med solbærgelé og eventuelt konjakk. Ta bort spekkskivene, del rypene i to med fuglesaks eller en skarp kniv. Rull appelsinene mot et skjærebrett så løsner skinnet lettere. Skrell og fjern den hvite hinnen.

Skjær appelsinene i tynne skiver, skjær purre og stangselleri i strimler. Bland alt. Bland sitronsaft og olje, salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12194)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 130,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.