Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt sopp med hvitløk (Champiñones al ajillo)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5ssolivenolje
2sshvitløk, finhakket
50grbacon eller skinke, i terninger
500grblandet frisk sopp, delt i to eller 5 millimeter tykke skiver
0,5dltørr hvitvin eller sherry
0,5dlbladpersille, hakket
1dashsalt
nymalt pepper


Annonse


Næringsdeklarasjon for Stekt sopp med hvitløk (Champiñones al ajillo) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121,20206,13Kcal
Protein3,926,67gram
Karbohydrat0,681,16gram
Kostfiber1,432,43gram
Fett10,5617,96gram
Mettet fett1,943,30gram
Alkohol0,70 %
Salt0,360,61gram
Pris på oppskriftenKr 10,85Kr 18,45Kroner
Hele oppskriften veier680 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm oljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i hvitløk og bacon eller skinke og stek i ca 2 minutter, til det er gjennomvarmt.

Skru opp til sterk varme, ha i soppen og stek raskt i 4-6 minutter, til alt er mørt. Rør av og til. Steketiden avhenger av soppslagene og hvor tykk skivene er. Hvis soppen ikke har gitt fra seg mye væske, tilsetter du vin eller sherry og fortsetter å steke til væsken er absorbert. Tilsett persille og rør godt.

Dryss salt og pepper over, legg retten på et serveringsfat og server med en gang.

Det vokser mengder av vill sopp i skogene i Baskerland og Cataluña, og innbyggerne i disse regionene er gale etter setas (skogssopp). Boletus edulis (steinsopp), kantareller og morkler er blant de mest populære. Denne retten serveres over hele Spania, men det er i disse to regionene sopprettene er på sitt ypperste og blir satt mest pris på.

Al ajillo betyr en tilberedningsmåte der matvaren er stekt i olje med hvitløk og kanskje en liten bit chili.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6490)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttpudding med soppstuing.Kjøttpudding med soppstuing.
Denne retten har 107,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skogssopp i butterdeig.Skogssopp i butterdeig.
Denne retten har 67,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.