Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus



Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Vegetarrett med tofu. Mye smak og rask å tilberede. Retten er filippinsk men med våre egne små tilpasninger. Om en ikke er strikt vegetarianer kan en bruke annen buljong som for eksempel kylling.
Den beste tofuen å bruke her til steking er den man får fersk i asiabutikker og som er beregnet til steking. Spør gjerne betjeningen. Vi handler den på Vung Tau i Kristiansand


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3ssmatolje til steking
200grtofu skivet
1tshakket hvitløk
2tshakket vanlig løk
2ssstrimlet frisk ingefær(Julienne)
3stksjampinjonger strimlet
1ssriseddik
2ssrisvin
3sssoyasaus
1tsbrunt sukker
1,2dlvann
0,5stkgrønnsaksbuljongterning
1dashsalt og pepper
125grsukkererter
1tspotetmel i litt vann
2stang(stenger)basilikumblader til pynt eller koriander
1tssesamolje på toppen før servering

Tilbehør

2porsjon(er)ris


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Sesam
Soya
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier141,57525,22Kcal
Protein4,4716,58gram
Karbohydrat15,6157,91gram
Kostfiber1,274,71gram
Fett6,5024,12gram
Mettet fett0,341,26gram
Alkohol0,03 %
Salt1,395,16gram
Pris på oppskriftenKr 5,76Kr 21,37Kroner
Hele oppskriften veier742 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm olje. Stek tofu til den er gylden på begge sider. Ta av og tørk på litt kjøkkenpapir.
Ha i resten av oljen, varm opp og sauter hvitløk, løk, ingefær og sopp.
ha i eddik, risvin, soyasaus, vann, buljong og sukker. Bland og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Ha i sukkererter og tofu. Sett ned varmen og la det surre 2-3 minutter. Ha så i potetmel og la det tykne litt.
Serveres med ris og pynt med basilikum eller koriander. Sprinkle med sesamolje.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32046)
Tilberedningstid: 10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Wok
Diett/allergi: Veganer

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus.Stekt tofu med sopp og soya-ingefærsaus.
Denne retten har 141,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.