Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt villand med kantareller




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkvillender
Ca 1,5tssalt
1krmpepper
2sssmør eller margarin
Ca 2,5dlhønsebuljong

Fløtestuede kantareller:

250grkantareller
2stk liteløk
Ca 1,5sssmør eller margarin
2dlkremfløte
1dashsalt
1dashpepper

Rødvinssaus:

1dlrødvin
Ca 3,5dlsilt stekesjy eller hønsebuljong
Ca 1,5ssripsgelé
Ca 1,5ssripsgelé
Ca 2,5ssbalsamicoeddik
2sssmør eller margarin
1,5sshvetemel
hakket persille
ripsklaser
frisk timian
4porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt villand med kantareller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier285,604 147,70Kcal
Protein8,57124,46gram
Karbohydrat2,9542,84gram
Kostfiber0,334,79gram
Fett26,40383,40gram
Mettet fett8,74126,93gram
Alkohol0,18 %
Salt0,446,44gram
Pris på oppskriftenKr 10,87Kr 157,86Kroner
Hele oppskriften veier5 809 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglene. Ta ut innmaten. Skyll og tørk dem godt. Salt og pepre fuglene innvendig.

Brun dem langsomt rundt det hele i matfett i en stekegryte på middels varme. Tilsett salt og pepper. Hell i buljongen og etterstek under lokk på svak varme, 45-60 minutter, avhengig av fuglens alder. Øs over sjyen noen ganger. Bruk en stekenål for å kjenne om kjøttet er mørt. Kjøttsaften skal være klar. Ta opp fuglene og hold dem varme. Tilbered kantarellstuingen imens.

Rens, skyll og hakk kantarellene. Skrell og finhakk løken. Fres denn lett i litt matfett. Tilsett soppen og la det hele frese til væsken har kokt inn. Tilsett fløten og la væsken koke inn til 3/4 gjenstår. Salt og pepre.

Hell rødvin til sausen i en kjele og kok den inn til halvparten. Tilsett sjy, gelé og vineddik. La alt syde i ca 10 minutter. Bland matfett og mel til en glatt masse. Visp det ned i sausen og la det koke forsiktig i noen minutter. Bland i litt hakket persille rett før servering.

Skjær andebrystene løs fra skroget og skjær dem deretter i skrå skiver. Skjær lårene fra bena. Kjøttet skjæres i skiver eller i biter som legges under brystskivene. Legg fløtestuede kantareller, ripsklaser og timian ved siden av.

Serveres med saus, ripsgelé, kokte smørstekte poteter og eventuelt sukkererter eller grønne bønner.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7982)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt andebryst.Stekt andebryst.
Denne retten har 80,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også And i appelsinsaus.And i appelsinsaus.
Denne retten har 284,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott.Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott.
Denne retten har 96,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.