Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekt villand med kumquats




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkvillender
1tssalt
1krmpepper

Fyll:

0,5stkkanelstang
2stk liteepler, syrlige
Ca 3stkkumquat

Pensling:

0,5stkappelsin, presset saft
1sshonning
1sssmør eller margarin, smeltet
0,5tssalt
1krmpepper

Saus:

0,5stkappelsin skall finstrimlet
1ssvineddik
1sssukker
Ca 0,75ssCampari
0,5stkappelsin, presset saft
1dlsjy
1dlhønsebuljong
Ca 1,5tsmaizena


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekt villand med kumquats med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier338,853 615,70Kcal
Protein11,14118,87gram
Karbohydrat2,0121,45gram
Kostfiber0,293,09gram
Fett31,71338,36gram
Mettet fett9,1697,74gram
Alkohol0,04 %
Salt0,454,75gram
Pris på oppskriftenKr 12,96Kr 138,29Kroner
Hele oppskriften veier4 268 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglen. Ta ut innmaten. Skyll og tørk dem godt. Bind dem eventuelt opp.

Prikk skinnet på fuglene med en nål. Gni dem innvendig med salt og pepper.

Knus kanelstangen. Skrell eplene og skjær dem i båter. Del kumquats i to. Legg alt inn i fuglene. Fest eller sy sammen åpningen. Legg endene med brystet opp i en liten langpanne. Legg eventuelt innmaten på bunnen. Hell på litt vann.

Sett langpannen på nederste rille i ovnen ved 200 C. Stek fuglene i 45-60 minutter avhengig av fuglenes alder.

Bland sammen appelsinsaft, honning, smeltet matfett, salt og pepper. Pensle fuglene etter halve steketiden med blandingen og deretter ytterligere et par ganger. Kjenn etter med en stekenål i lårdelen om kjøttet er mørt. Pakk fuglene inn i folie.

Spe eventuelt sjyen med vann. Sil sjyen. Kok appelsinskallet ca 5 minutter i litt vann.

Bland vineddik, sukker, Campari eller appelsinsaft i en kjele. Kok til sausen tykner og blir karamellaktig i konsistensen, ca 3-4 minutter. Tilsett sjyen og buljongen. Kok opp. Jevn med maisenna blandet med vann. Bland i appelsinskall eller strø skallet over fuglene. Skjær opp fuglene og legg dem på et varmt serveringsfat. Garner med syltet kumquats (se egenoppskrift: Sylting & Hermetisering).

Server med kokte pressede poteter eller eventuelt dansk rødkålsalat (se egen oppskrift: Salater).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7996)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.