Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stekte krepsehaler. Persille/Smørsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stkrå sjøkreps
2ssnøtteolje til steking
2stkulike småsalat
nøtteolje
1tsnøttehakk
1dashsalt

Saus

skall av sjøkreps
250grsmør
1bunt(er)persille
0,5dlfløte
1dlhvitvin
Shot
1stk liteagurk skrelt og renset
0,5stkrødløk, hakket
1feddhvitløk, finhakket
0,5kgtomater, flådd, renset og hakket
1stk litepaprika , renset og finhakket
3ssextra virgin olivenolje
1ssvineddik
salt fra kvern
1dashpepper fra kvern


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter
Skalldyr
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stekte krepsehaler. Persille/Smørsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier141,82726,69Kcal
Protein1,658,45gram
Karbohydrat1,447,38gram
Kostfiber0,934,77gram
Fett13,8270,81gram
Mettet fett7,4538,17gram
Alkohol0,46 %
Salt0,371,87gram
Pris på oppskriftenKr 7,20Kr 36,89Kroner
Hele oppskriften veier2 050 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Begynn med gazpacho-shot: Ha agurk, løk, hvitløk, hakkede tomater og paprika i en food processor og kjør til puré. Hell i en bolle. Rør inn olje og eddik, smak til med salt og pepper. Er shoten for tykk (til å drikke) tilsetter du litt isvann. Settes kaldt til servering.

Riv halene av krepsen. Forvell dem i kokende vann ca. 30 sekunder. Ha dem over i isvann og avkjøl. Ta skallet forsiktig av. Snitt halene på ryggen til du ser tarmen,. Brett litt ut, og fjern den. Dryss over litt salt.

Knus skallene i en morter. Smelt 50 g smør i gryten. Fres de knuste skallene noen minutter, men unngå at de blir brune. Sil. Hakk persillen fint og kok den sammen med vin til du har 1 ss igjen. Tilsett fløte og kok opp. Hell krepsesmøret tilbake. Skjær resten av smøret i små terninger. Tilsett litt etter litt under stadig omrøring. Bruk svak varme. Hold sausen like under kokepunktet. Smakes til. Kjøres i en food processor til jevn farge. Tilbake i kjelen

Bland salaten og stenk over olje og nøttehakk.
Stek sjøkrepshalene over sterk varme 1 minutt på hver side. Legg opp salat og sett små glass med iskald shot på tallerkenene. Legg på krepsehaler og litt saus. Ha resten av sausen ved siden av. Lune småbrød smaker godt til.

En tørr, hvit flaske fra Sancerre (som Comte de la Perriére 2002) blir bra til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24197)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.