Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stikkelsbær i krydderlake




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgstikkelsbær
Ca 2,5stk liteløk

Eddiklake:

2dleddik 7%
3dlvann
7dlsukker
12stkkryddernelliker
1bit(er)hel kanel
1stk litelaurbærblad


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stikkelsbær i krydderlake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier124,832 823,22Kcal
Protein0,4810,86gram
Karbohydrat29,22660,85gram
Kostfiber1,7138,67gram
Fett0,296,56gram
Mettet fett0,051,13gram
Salt0,010,13gram
Pris på oppskriftenKr 5,38Kr 121,68Kroner
Hele oppskriften veier2 262 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klipp av blomst og stilk og skyll stikkelsbærene. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Legg bær og løk lagvis i små glass. Bland ingrediensene til laken. Rør på middels varme til sukkeret er oppløst. Gi laken et godt oppkok. Skum av eventuelt skum. Hell laken kokende over bærene.

Skru på lokk og la stikkelsbærene stå til neste dag.

Sil laken forsiktig av. La den koke friskt uten lokk i ca 5 minutter. Hell laken kokende over bærene igjen. Lukk glassene med det samme. Oppbevar dem kjølig.

Stikkelsbærene er ferdig til servering etter 2-3 uker, men holder seg i 3-4 måneder.

Passer spesielt godt til paté og postei, men kan også serveres til stekt kjøtt eller fisk. Bær som såvidt er modne gir best resultat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9455)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Hermetisering
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.