Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stikkelsbærgelè




Ingredienser

1 porsjon

2 kg stikkelsbær
3 dl vann
800 g sukker per silt liter saft
1 pose Certo syltepulver


Annonse


Fremgangsmåte:

Rens og skyll bærene. Ha bær og vann i en kjele. Bruk 2/3 av vannmengden hvis bærene virker saftige. Kok langsomt opp.
La bærene trekke til de er blitt helt bleke og har falt sammen. Sil saften av bærmassen gjennom et fuktig klede/silepose. Mål opp saften. Ha saften i en kjele. Kok opp. Bland Certo Syltepulver og resten av sukkeret. Tilsett blanding litt om gangen. Kok uten omrøring i 10-20 min. Ta gelèprøven. Skum gelèen. Fyll gelèen på varme, rene glass. Avkjøl. Legg på tette lokk.

Gelèprøven:
Hell litt av gelèen på en tallerken. Sett tallerkenen i kjøleskapet slik at gelèen raskt blir avkjølt. Skyv gelèen sammen ved hjelp av baksiden på en skje. Når det danner seg rynker på gelèen, er den ferdig.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kraft foods
(Intern: 25111)
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stikkelsbær, kiwi og druemarmelade.Stikkelsbær, kiwi og druemarmelade.
Denne retten har 144,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.