Stikkelsbærvin

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
12kgbær
10kgsukker
40litervann
15grgjæringssaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 71,68 Kcal
Protein 0,15 g
Fett 0,12 g
Karbo 17,17 g
Pris 2,21.- kr

Fremgangsmåte:

Bærene må renses godt for blad og stilker før de knuses. Fyll på med lunkent vann og halvparten av sukkeret i en stor plastbalje. Tilsett gjær og noen pakker med hakkede rosiner. Rør godt ut. Dekk baljen med et klede og la den stå i romtemperatur i 5-8 dager.

Tilsett resten av sukkeret og tapp saften over på en ren ballong. Pass på at grumset ikke følger med. Du bør riste ballongen annenhver dag.

Sett på gjærlås og la den stå til gjæringen er over. Du ser det når det ikke "plupper" mer i gjærlåsen. Da siler du den over på ren ballong. Bruk en hevert for å unngå grumset. Vask gjærlåsen og sett den på igjen. Senk lagringstemperaturen, sett dunken i kjelleren eller i boden. La den stå i 3-4 måneder.

Sil vinen for andre gang over på ren ballong, bruk også denne gangen hevert. La vinen stå i ytterligere noen måneder før du siler den med hevert over på rene, kokte flasker som korkes. Korkene må ligge i varmt vann, da er de lettest å sette på. Vinen kan nå lagres en sommer eller to, men smaker godt også første året.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Vinlegging
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 7228 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,7 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13655)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!