Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stikkelsbærvin 7




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Et 50 liters anker
20kggrönne stikkelsbær, lite modne
15kgsukker (helst tops)
100grvinstenssyreIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
30grgelatin
1kgrosiner


Annonse


Næringsdeklarasjon for Stikkelsbærvin 7 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier194,9370 428,21Kcal
Protein0,60216,78gram
Karbohydrat46,3516 746,26gram
Kostfiber1,99718,99gram
Fett0,35126,46gram
Mettet fett0,0621,68gram
Salt0,011,92gram
Pris på oppskriftenKr 6,43Kr 2 323,16Kroner
Hele oppskriften veier36 130 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Gammel oppskrift)

De rensede bær og rosiner haes i et kar, knuses og paahældes 18 l kokt, lunkent vand, röres ofte sterkt om, indtil vandet er koldt. De knuste bær siles, ell. presses gjennem en grov sigt, og tilsættes herunder 4-5 l kokt, koldt vand. Sukkeret og vinstenssyren oplöses i saften og vandet, og man tilsætter sa meget vand at man ialt har 50 l flytende. Karet dækkes med et klæde; staar rolig et par dager i et rum, hvor der er 12-13 grader.

Heldes paa ankeret, saasnart susingen i den gjærende vin ophöres, lukkes ankeret til med et tæt spuns. Et mindre hul, som er boret tæd ved siden av spunshullet, lukkes med an kork, som hver anden til tredde dag fjernes et öieblikk for at la luft undvike.

Efter 10-12 dage sættes korken fast i. Ankeret lægges i kold kjælder, ligges til förste halvdel av jannuar. Vinen tappes i fat, ankeret skyldes godt i kokt kold vandt og vinen fyldes snarest mulig paa igjen; gelatinen oplöses i en l av vinen og heldes paa. Spunses godt og tappes naar stikkelsbærbuskene blomstrer.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Tradisjoner
(Intern: 15673)
Kategori: Vinlegging
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.