Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stor jubileumskake



Stor jubileumskake oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Den store, flotte festkaken er nesten som konfekt, og rekker til opptil 30 gjester.
(Firkantet form 35x24 cm stor langpanne)


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Trøffelkake:

180grsmør
4sskaffe
1,5plate(r)kokesjokolade
8stkegg
250grsukker
180grhvetemel
2,5tsbakepulver

Sitrus- og aprikoskrem:

1håndfull(er)finhakket, tørket aprikos
litt appelsinjus og evt.sitruslikør
400grmelis
75grsmør
3stkegg, hele
2stkeggeplommer
2stksitroner, saften nypresset

Trøffelkrem:

4,5dlfløte
500grkokesjokolade, hakket
100grromtemperert smør (helst usaltet)
Ca 7ssrom eller noen dråper romessens, evt. sitruslikør

Marsipanlokk:

Ca 0,75kgmarsipan
litt melis

Glasur:

4plate(r)kokesjokolade
3sssmør el. delfiafetteller 4 poser sjokoladeglasur
evt. hakkede valnøtter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Stor jubileumskake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier411,8721 447,47714,92Kcal
Protein5,68295,789,86gram
Karbohydrat41,272 149,0771,64gram
Kostfiber2,33121,334,04gram
Fett23,921 245,6041,52gram
Alkohol0,59 %30,721,02gram
Mettet fett12,30640,5021,35gram
Salt0,2010,430,35gram
Pris på oppskriftenKr 6,78Kr 353,06Kr 11,77.-
Hele oppskriften veier5 207 totalt5 207 pr porsj174 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 stykker

Trøffelkake:
Smelt smøret i en kjele sammen med kaffe. Trekk kjelen til side og tilsett sjokolade brukket i biter. La sjokoladen smelte før du rører i den.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn smeltet sjokolade og mel iblandet bakepulver. Bland forsiktig, men godt med en slikkepott, og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen på rist.

Sitrus- og aprikoskrem:
Bløtlegg aprikosene i jus og eventuelt likør. Bland resten av ingrediensene og varm langsomt opp til kremen tykner og er like ved å koke. Sett kjelen i kaldt vann for avkjøling og rør litt i kremen til den begynner å slå av seg. Bland inn avrente aprikoser. Spar saften til dynking av kakebunnen.

Fylling av kaken:
Bruk en skarp, lang kniv og skjær kakebunnen i 3 like tykke lag (skjær gjerne først fra enden og inn mot midten, for så å skjære fra den andre enden). Når bunnene legges sammen på fatet, dynkes de med laken fra aprikosene.

Legg én kakebunn på et stort fat. I mangel av stort fat kan du bruke brett (eventuelt ovnsbrett) dekket med aluminiumsfolie. Smør sitrus- og aprikoskremen oppå. Legg den andre bunnen over, og smør knapt halvparten av trøffelkremen over før den siste bunnen legges oppå. Resten av trøffelkremen smøres i et tynt, jevnt lag over hele kaken.

Marsipanlokk:
Kna marsipanen smidig med litt melis, til den er god å kjevle og ikke klisser. Kjevle ut marsipanen til et lokk som er stort nok til å dekke hele kaken. Rull lokket forsiktig over på et kjevle eller løft det oppå kaken. Stryk marsipanen jevnt utover og rundt kaken. Skjær rette kanter nederst.

Glasur:
Brekk kokesjokoladen i biter og smelt den forsiktig over vannbad med litt smør eller delfiafett. Ikke rør i sjokoladen før den er smeltet. Poser med sjokoladeglasur smeltes i ca. 60 °C varmt vann (se fremgangsmåte på posen).

Hell varm glasur over kaken og stryk den i et jevnt, tynt lag utover og rundt kaken ved hjelp av en stekespade. Klem eventuelt hakkede nøtter inntil kanten, som på bildet.

Marsipanroser:
Elt marsipanen myk sammen med litt melis. Trill den ut til en pølse som skjæres i små biter som trilles ut til kuler. Trykk dem lett ned. Stryk et tynt lag smør på en ren lyspære. Gni den med runde bevegelser på marsipankulene, til de er bladtynne ytterst og litt høyere i midten. Rull et ”roseblad” til et kremmerhus, klem den tykke delen litt ut og sett ”knoppen” på benken. Legg det neste rosebladet rundt, bøy det litt ut øverst. Fortsett til du har en rose. Pynt kaken med rosene til slutt og pynt med blader og stilk i grønn marsipan.

Tips:
Fest plastfolie i et stramt, bredt lag på benken ved hjelp av limbånd, og kjevle marsipanen oppå dette, eventuelt også med plast oppå.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 26397)

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.