Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Storlefse/Grytlandslefse



Storlefse/Grytlandslefse oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Serveres sammen med smørkrem.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grhvetemel
300grsiktet rugmel
5dlkald melk

Rye eller klining:

4dlkremfløte
6dlmelk
Ca 500grhvetemel
2,5tshornsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Storlefse/Grytlandslefse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier229,91748,57Kcal
Protein6,0419,67gram
Karbohydrat32,53105,92gram
Kostfiber2,046,64gram
Fett7,9525,88gram
Mettet fett4,8715,86gram
Salt0,050,17gram
Pris på oppskriftenKr 2,14Kr 6,97Kroner
Hele oppskriften veier2 605 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland sammen mel og melk til en god deig. La deigen hvile noen timer.
Del deigen i 20 emner og kjevle hvert emne tynt ut. Stek lefsene på den ene siden og legg dem etterhvert oppå hverandre. Dekk lefsene med et klede og legg et lett press oppå.

Rye eller klining
Rør sammen fløte, melk, mel og hornsalt til en ganske tykk røre. Den skal være så tykk at mønsteret blir synlig når du smører det på lefsen. Smør rye/klining på kald lefse. Bruk en slikkepott og smør det utover og lag deretter mønsteret med krina. Dette er et redskap som lager riller i ryen, akkurat som en grov kam. Mønsteret på disse lefsene skal gå litt på skrå.

Legg lefsene tilbake på varm takke til ryen er helt tørr. Eller stek lefsen på 225 °C til ryen har stivnet.

Oppbevar lefsene tørt med lett press på.

Servering av storlefse
1. Bløt lefsene ved å skylle dem lett i kaldt vann og legg dem deretter i fuktige håndklær til de er myke.
2. Rør like deler meierismør og sukker lyst og lett og smør det på "vrangen" av lefsene.
3. Brett inn to av sidene mot midten.
4. Smør smørkrem på det som er brettet inn.
5. Brett sammen på langs en gang til.
6. Klipp opp i pene biter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 28539)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 258,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søte mørlefser.Søte mørlefser.
Denne retten har 316,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 299,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 279,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 425,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jølstralefse.Jølstralefse.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 348,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 314,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.