Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk




Ingredienser

4 porsjoner

4 kopper strandsnegler
1/2 flaske tørr hvitvin
4 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 stor bunt bladpersille
100 g smør
2 plater butterdeig
1 egg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Tin butterdeigplatene og del dem i to på midten og pensle med egg. Legg dem på stekeplate og stek dem i ovn på 180 C i 12-15 minutter. Avkjøl dem. Bruk fingrene og løft forsiktig av den øverste halvdelen av hver. Legg dem til side.

Finhakk sjalottløk og ett av hvitløkfeddene. Skyll strandsneglene godt. Ha dem i en kjele sammen med hvitvin, sjalottløk og hvitløk, samt noen persillestilker. Kok opp og la det fosskoke i 2-3 minutter.

Sil sneglekraften av og ha den i et blenderglass. Riv persillebladene av bunten, grovhakk dem og ha i blenderglasset, sammen med smør og det andre hvitløkfeddet. Legg lokk på blenderen og kjør sausen lenge, til den er blitt helt glatt. Hell den tilbake i kjelen og kok opp.

Legg butterdeigbunnene på varme tallerkener. Fordel sneglene på dem. Hell sausen pent rundt og legg butterdeiglokket på.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7879)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.