Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Strilelefse 2




Mengden hvetemel er litt usikker, men jeg har beregnet 1,2 kg pga næringsbregningen. Prøv deg frem.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kopp(er)rømme
2kopp(er)surmelk
0,5kopp(er)sukker
Ca 1,2kghvetemel
3pakkeanisfrø


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Strilelefse 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier284,545 798,93Kcal
Protein7,99162,84gram
Karbohydrat48,85995,56gram
Kostfiber2,2245,24gram
Fett5,86119,43gram
Mettet fett3,1263,59gram
Salt0,030,61gram
Pris på oppskriftenKr 2,78Kr 56,66Kroner
Hele oppskriften veier2 038 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland melk, rømme, anisfrø og sukker og elt inn så mye hvetemel at deigen kan kjevles til tynne leiver. Stekes på den ene siden. Smør leiven på den ustekte siden med en blanding av melk og egg i forholdet 1/2-1 liter melk til 1 egg. Pakk lefsene i klede til de er kalde.
Brettes i to og pakkes før de fryses. Bløtes i vann og smøres med sukker og kanel før de skal brukes.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13644)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.