Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Stuede morkler




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5dltørkede morkler
5dlvann
2sssmør eller margarin
3sshvetemel
1dlvann
2dlkaffefløte eller 1 dl kremfløte + 1 dl melk
1dashsalt
evt nymalt pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Stuede morkler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92,90212,16Kcal
Protein1,363,11gram
Karbohydrat6,1414,02gram
Kostfiber0,761,74gram
Fett6,8215,58gram
Mettet fett4,259,71gram
Salt0,200,46gram
Pris på oppskriftenKr 9,88Kr 22,56Kroner
Hele oppskriften veier914 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Det er ikke tillatt å selge friske morkler i Norge. Plukker man dem selv, må de behandles som følger: Sandmorkler inneholder en vannløselig gift. Kokekraft og bløtleggingsvann skal derfor slås vekk. For sikkerhets skyld anbefales samme tilberedningsmåte for alle slags morkler. De fleste av smaksstoffene blir likevel igjen, de kommer fram når soppen får frese og koke i fett.

Skyll friske morkler i flere vann. Kok dem to ganger i rikelig med vann ( 3 x soppens volum), minst 15 minutter hver gang. Slå vekk vannet etter hver koking.

La tørkede morkler ligge i den oppgitte vannmengden i minst 2 timer, gjerne lenger, for eksempel natten over. Slå deretter vekk bløtleggingsvannet og kok morklene på samme måte som friske.

Hakk morklene ganske fint. Fres dem i fettet til den fine duften kommer fram 5-10 minutter.

Dryss over melet, tilsett vannet og en del av fløten eller fløtemelken. Kok opp under omrøring, og kok stuingen under lokk på svak varme i ca 20 minutter. Rør av og til. Spe med resten av fløten i løpet av koketiden. Smak til med salt og eventuelt litt pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9857)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fylte sjampinjonger 2.Fylte sjampinjonger 2.
Denne retten har 204,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med sopp.Bruschetta med sopp.
Denne retten har 177,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.