Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Sukkerbrød grunnoppskrift

     Oppskriften er lett å tilberede Lett Oppskriften har fått 4,3 poeng. 4,3 poeng (av max 6) i snitt fra 90 lesere
Oppskriften har hatt 103291 lesere! 103291 lesere

Ingredienser

En god grunnoppskrift får vi når vi pr. egg bruker 30 g sukker og 30 g hvetemel.
1/4 - 1/2 ts bakepulver er nok til et sukkerbrød, uansett størrelse.
Til rund form 22 cm.
3 egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
Til rund form 26 cm.
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille

Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kaker
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin



Sukkerbrød grunnoppskrift.
Med sukkerbrød som utgangspunkt kan du lage de lekreste bløtkaker eller marsipankaker.

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.

Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet.

Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Påskekake spesial hos oss.Les mer om Årets 17 mai kake 2008 hos oss.Les mer om Bursdagsbarnets sjokoladekake hos oss.