Sunn eplekake


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
175grsmør,
Ca 2,25dlsukker
3stkegg
3dlgrov sammalt hvete,
1,5dlfin sammalt hvete,
1,5dlhavregryn
1,5dlhvetemel,
1,5tsvaniljesukker,
1tsbakepulver
2dlmelk,
Ca 4,5stkepler,
sukker og kanel i en plastpose,
1dlsolsikkefrø


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i en plastpose og bland dem med sukker og kanel. Rør smør og sukker hvitt.

Tilsett eggene, ett om gangen. Ha i mel og havregryn blandet med vaniljesukker og bakepulver, og bland alt godt. Tilsett melken og rør deigen sammen. Helles i en godt smurt springform(24 cm). Legg eplebåtene i deigen og strø over det som blir igjen av sukker og kanel i posen Strø over solsikkefrø.

Stek eplekaken ved 170 C i 30 - 40 minutter.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 20835)
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 252,96 Kcal
Protein 5,29 g
Fett 11,9 g
Karbo 29,49 g
Pris 2,54.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!