Sunn eplekake

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
175grsmør,
Ca 2,25dlsukker
3stkegg
3dlgrov sammalt hvete,
1,5dlfin sammalt hvete,
1,5dlhavregryn
1,5dlhvetemel,
1,5tsvaniljesukker,
1tsbakepulver
2dlmelk,
Ca 4,5stkepler,
sukker og kanel i en plastpose,
1dlsolsikkefrø

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i en plastpose og bland dem med sukker og kanel. Rør smør og sukker hvitt.

Tilsett eggene, ett om gangen. Ha i mel og havregryn blandet med vaniljesukker og bakepulver, og bland alt godt. Tilsett melken og rør deigen sammen. Helles i en godt smurt springform(24 cm). Legg eplebåtene i deigen og strø over det som blir igjen av sukker og kanel i posen Strø over solsikkefrø.

Stek eplekaken ved 170 C i 30 - 40 minutter.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 252,44 Kcal
Protein 5,28 g
Fett 11,9 g
Karbo 29,5 g
Pris 2,54.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Oppskriften har hatt 17166 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,7 poeng totalt (av max 6) fra 6 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 20835)

Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!