Sunn eplekake



Oppskriften har fått 3,7 poeng (av max 6) fra 6 lesere
Oppskriften har hatt 17079 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 20835)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse


NB! Oppskriften Sunn eplekake har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 252,44 Kcal
Protein 5,28 g
Fett 11,9 g
Karbo 29,5 g
Pris 2,56.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
175grsmør,
Ca 2,25dlsukker
3stkegg
3dlgrov sammalt hvete,
1,5dlfin sammalt hvete,
1,5dlhavregryn
1,5dlhvetemel,
1,5tsvaniljesukker,
1tsbakepulver
2dlmelk,
Ca 4,5stkepler,
sukker og kanel i en plastpose,
1dlsolsikkefrø

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i en plastpose og bland dem med sukker og kanel. Rør smør og sukker hvitt.

Tilsett eggene, ett om gangen. Ha i mel og havregryn blandet med vaniljesukker og bakepulver, og bland alt godt. Tilsett melken og rør deigen sammen. Helles i en godt smurt springform(24 cm). Legg eplebåtene i deigen og strø over det som blir igjen av sukker og kanel i posen Strø over solsikkefrø.

Stek eplekaken ved 170 C i 30 - 40 minutter.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!