Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Suppe med små grønnsaker og frityrstekte torsketunger med dipp



Suppe med små grønnsaker og frityrstekte torsketunger med dipp oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Suppe med små grønnsaker:

Ca 350grskreifilet i store terninger
1stkfennikel, i tynne strimler
2stksjalottløk, finhakket
2feddhvitløk, finhakket
0,5stkfennikel i tynne strimler
2stkstjerneanis
olivenolje
2dlhvitvin
10dlfiskekraft (vann + terning)
4dlkremfløte
2sssmør
150grblandede grønnsaker (gulrot, selleri, fennikel) i fine strimler
salt og pepper

Frityrstekte torsketunger med salat og dipp:

24stktorsketunger, renskårne
10dlsoya- eller solsikkeoljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
blandet salat

Frityrrøre:

2stkegg
2dlvann
0,25tssalt
200grhvetemel
1dashnykvernet pepper

Dipp:

1begerlettrømme
1stklime, revet skall og saften
salt, nykvernet pepper
hakket gressløk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Suppe med små grønnsaker og frityrstekte torsketunger med dipp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier108,411 380,01Kcal
Protein6,4081,47gram
Karbohydrat4,5357,66gram
Kostfiber0,445,60gram
Fett6,7485,80gram
Mettet fett4,0551,55gram
Alkohol0,45 %
Salt0,293,67gram
Pris på oppskriftenKr 6,32Kr 80,45Kroner
Hele oppskriften veier5 092 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Suppe med små grønnsaker
Surr sjalottløk, hvitløk, fennikel og stjerneanis i litt olje til grønnsakene mykner. De skal ikke bli brune. Hell på hvitvin og la den koke nesten helt inn.

Tilsett fiskekraft og fløte og la suppen koke til den tykner og mengden er redusert til ca. 1 liter. Smak suppen til med salt og pepper og ta opp stjerneanisen. Mos suppen i food-processor og sil den. Varm den og rør inn kaldt smør.
Legg i fisketerningene og grønnsakene og la suppen trekke til alt er mørt. Server suppen rykende varm med brød til.

Frityrstekte torsketunger:
Klipp bort løst skinn på torsketungene. Skyll og tørk dem godt. Rør sammen alle ingrediensene til frityrrøren og la den svelle i 1 time.

Varm oljen til ca. 180 °C, det freser rundt skaftet på en treskje. Dypp torsketungene i frityrrøren og stek dem gylne og sprø i den varme oljen. La dem renne av på tørkepapir.
Bland alle ingrediensene til dippen og smak den til med salt og pepper. Rør inn gressløk like før servering. Server
torsketungene nystekte med salat og dipp.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23432)
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Suppe med små grønnsaker og frityrstekte torsketunger med dipp.Suppe med små grønnsaker og frityrstekte tors.
Denne retten har 108,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatsuppe med skrei, parmesan og pepperoni.Tomatsuppe med skrei, parmesan og pepperoni.
Denne retten har 82,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bodils skreisuppe.Bodils skreisuppe.
Denne retten har 77,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.