Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Suppegryte av hjortekalv




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgbenfri hjortekalvstek
2dlhvitvin
1litergrønnsakbuljong
5stkhel hvit pepper
friske urter eller 2 ts tørkede
3stk storgulrøtter
50grbroccoli
2stkpurreløk
200grsukkererter

Saus:

6dlkokekraft
2tsarrowrot
0,5dlpersille, hakket
2sssmør

Servering:

1,5dlcreme fraiche
0,5ssskånsk sennep
6porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sennep
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Suppegryte av hjortekalv med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier63,15513,99Kcal
Protein5,2542,73gram
Karbohydrat4,4936,54gram
Kostfiber0,836,76gram
Fett2,2017,91gram
Mettet fett1,2910,50gram
Alkohol0,39 %
Salt0,322,56gram
Pris på oppskriftenKr 6,65Kr 54,13Kroner
Hele oppskriften veier4 884 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Renskjær og tørk av kjøttet. Kok opp vin og buljong i en gryte. Stikk inn et steketermometer og legg kjøttet i gryten. Ha i pepperkorn og urtekrydder. Spe med mer buljong om det ikke dekker kjøttet. La det koke til temperaturen viser 70 C i kjøttet.

Rens imens grønnsakene og skjær dem i biter. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann.

Ta opp kjøttet og hold det varmt under folie. Sil opp 5 dl kokekraft i en kjele. Pisk i arrowrot utrørt i litt vann. La sausen koke opp. Legg i kryddergrønt og ha i smøret, litt om gangen.

Skjær kjøttet i skiver. Serveres med saus, grønnsaker og eventuelt kokte poteter, i dype tallerkener. En skje créme fraîche tilsatt sennep er godt å blande i suppegrytten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10012)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.