Surkål eller rødkål

Bilde av Surkål eller rødkål.
Fotograf: Inkognito

Surkål er tradisjonelt tilbehør til jul, og den blir selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek, og som tilbehør til julens middager.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 750grhvit eller rød kål
2stkepler (kan sløyfes)
1tssalt
Ca 1,5tskarve
Ca 2,5dlkraft eller vann
Ca 2tseddik
Ca 2tssukker


Fremgangsmåte:

Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom. Smak til med eddik og sukker. Rør evt. inn litt fett fra ribben i surkålen før servering.

Lager du surkål av rødkål bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge best.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Frukt.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 542)
Tilberedningstid: 40-60 min
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 33,2 Kcal
Protein 1,03 g
Fett 0,18 g
Karbo 5,82 g
Pris 1,09.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!