Surkål eller rødkål.

Surkål eller rødkål



Oppskriften har fått 4,3 poeng (av max 6) fra 7 lesere
Oppskriften har hatt 23940 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Surkål eller rødkål har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 33,16 Kcal
Protein 1,04 g
Fett 0,18 g
Karbo 5,8 g
Pris 1,09.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 750grhvit eller rød kål
2stkepler (kan sløyfes)
1tssalt
Ca 1,5tskarve
Ca 2,5dlkraft eller vann
Ca 2tseddik
Ca 2tssukker

Fremgangsmåte:

Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom. Smak til med eddik og sukker. Rør evt. inn litt fett fra ribben i surkålen før servering. Lager du surkål av rødkål, bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge best.

Oppskriften og bildet er hentet fra Norsk Ukeblads bilag "Alt om julen". I samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
Fotograf: Frukt.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 542)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!