Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Surkål eller rødkål

Oppskriften har fått 4,3 poeng. 4,3 poeng (av max 6) i snitt fra 7 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 1,09 Kcal: 33,24 Fett: 0,18 gr Protein: 1,05 gr Karbo: 5,81 gr
Mettet fett: 0,00 gr Kostfiber: 2,09 gr Salt av natrium: 0,63 gr
Oppskriften har hatt 21672 lesere! 21672 lesere

Ingredienser

Porsjoner
Ca 750grhvit eller rød kål
2stkepler (kan sløyfes)
1tssalt
Ca 1,5tskarve
Ca 2,5dlkraft eller vann
Ca 2tseddik
Ca 2tssukker
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater69,91 prosent
Protein12,63 prosent
Fett4,87 prosent
Kostfiber12,57 prosent

Totalpris for 4 porsjoner

Kr 13,82

Pris pr porsjon

Kr 3,46
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Frukt.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse




Surkål eller rødkål.

Fremgangsmåte:

Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom. Smak til med eddik og sukker. Rør evt. inn litt fett fra ribben i surkålen før servering. Lager du surkål av rødkål, bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge best.

Oppskriften og bildet er hentet fra Norsk Ukeblads bilag "Alt om julen". I samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Kålrotstappe til juletapas hos oss.Les mer om Kimchi, kålsalat hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:542



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen