Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Surkål fra Telemark

Oppskriften har fått 4,3 poeng. 4,3 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 7454 lesere! 7454 lesere

Ingredienser

Porsjoner
750grhodekål
Ca 1,5stkepler
1tssalt
1tskarve
2,5dlvann
Ca 0,75sseddik
Ca 0,75ssfarin
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Surkål fra Telemark er kalkulert av Matoppskrift.no, og viser kalorier, næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon.
Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Tilbehør
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett




Fremgangsmåte:

Snitt kålen fint med en skarp kniv eller enda bedre med en ostehøvel. Skjær eplet i båter.
Legg kål, eple og krydder lagvis i kokekaret. Hell vann over. Koker man surkål av rødkål bør eddiken koke med fra begynnelsen av for å bevare den fine fargen.

Kok kålen under lokk i 30-45 minutter til den er mør. Tilsett om nødvendig mer vann i løpet av koketiden for at kålen ikke skal brenne seg fast. Smak til med eddik og sukker. Kålen skal smake friskt sur-søtt.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 33,35101,045,1 %
Fett: 0,130,39 gr0,6 %Fett3,5 %
Protein: 0,972,94 gr5,9 %Protein11,63 %
Karbo: 6,0618,36 gr6,1 %Karbo72,68 %
Fiber: 2,036,15 gr20,5 %Fiber12,17 %
Mettet fett: 0,000,00 gr0,0 %
Salt: 0,421,28 gr25,6 %
Hele oppskriften veier 1211,9 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.0,91 .-
Pris 4 porsjonerKr. 11,03 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 2,76.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Kålrotstappe med fløte hos oss.Les mer om Blomkålsalat med reddik og stilkselleri hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:14137



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser