Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Surkål fra Telemark

Oppskriften har fått 4,3 poeng. 4,3 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 7544 lesere! 7544 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Surkål fra Telemark har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 33,35 Kcal ......Protein: 0,97 gram ......Fett: 0,13 gram ......Mettet fett: 0 gram
Karbohydrater: 6,06 gram ......Kostfiber: 2,03 gram .....Natrium: 168,68 mg .......Pris: 0,91 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
750grhodekål
Ca 1,5stkepler
1tssalt
1tskarve
2,5dlvann
Ca 0,75sseddik
Ca 0,75ssfarin
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Tilbehør
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett

Fremgangsmåte:

Snitt kålen fint med en skarp kniv eller enda bedre med en ostehøvel. Skjær eplet i båter.
Legg kål, eple og krydder lagvis i kokekaret. Hell vann over. Koker man surkål av rødkål bør eddiken koke med fra begynnelsen av for å bevare den fine fargen.

Kok kålen under lokk i 30-45 minutter til den er mør. Tilsett om nødvendig mer vann i løpet av koketiden for at kålen ikke skal brenne seg fast. Smak til med eddik og sukker. Kålen skal smake friskt sur-søtt.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 33,35101,045,1 %
Fett: 0,130,39 gr0,6 %Fett3,5 %
Protein: 0,972,94 gr5,9 %Protein11,63 %
Karbo: 6,0618,36 gr6,1 %Karbo72,68 %
Fiber: 2,036,15 gr20,5 %Fiber12,17 %
Mettet fett: 0,000,00 gr0,0 %
Salt: 0,421,28 gr25,6 %
Hele oppskriften veier 1211,9 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.0,91 .-
Pris 4 porsjonerKr. 11,03 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 2,76.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Kremet savoykål hos oss.Les mer om Brasert spisskål hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:14137



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen