Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Surkål fra Telemark

Oppskriften har fått 4,3 poeng. 4,3 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 0,91 Kcal: 33,59 Fett: 0,13 gr Protein: 0,97 gr Karbo: 6,17 gr
Mettet fett: 0,00 gr Kostfiber: 2,03 gr Salt av natrium: 0,42 gr
Oppskriften har hatt 7334 lesere! 7334 lesere

Ingredienser

Porsjoner
750grhodekål
Ca 1,5stkepler
1tssalt
1tskarve
2,5dlvann
Ca 0,75sseddik
Ca 0,75ssfarin
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater72,68 prosent
Protein11,63 prosent
Fett3,5 prosent
Kostfiber12,17 prosent

Totalpris for 4 porsjoner

Kr 11,03

Pris pr porsjon

Kr 2,76
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Tilbehør
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett




Fremgangsmåte:

Snitt kålen fint med en skarp kniv eller enda bedre med en ostehøvel. Skjær eplet i båter.
Legg kål, eple og krydder lagvis i kokekaret. Hell vann over. Koker man surkål av rødkål bør eddiken koke med fra begynnelsen av for å bevare den fine fargen.

Kok kålen under lokk i 30-45 minutter til den er mør. Tilsett om nødvendig mer vann i løpet av koketiden for at kålen ikke skal brenne seg fast. Smak til med eddik og sukker. Kålen skal smake friskt sur-søtt.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Blomkålpuré hos oss.Les mer om Kålrotstappe til juletapas hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:14137



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen