Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Surkål fra Telemark

Oppskriften har fått 4,3 poeng. 4,3 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 7953 lesere! 7953 lesere
Surkål fra Telemark har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 33,31 kcal ......Protein: 0,97 g ......Fett: 0,13 g ......Mettet fett: 0 g
Karbo: 6,05 g ......Kostfiber: 2,03 g .....Natrium: 233,15 mg .......Pris: 0,91 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
750grhodekål
Ca 1,5stkepler
1tssalt
1tskarve
2,5dlvann
Ca 0,75sseddik
Ca 0,75ssfarin
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Tilbehør
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett

Få ukens oppskrifter på mail:
Eller les den på nettsiden



NB! Oppskriften Surkål fra Telemark har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no

Fremgangsmåte:

Snitt kålen fint med en skarp kniv eller enda bedre med en ostehøvel. Skjær eplet i båter.
Legg kål, eple og krydder lagvis i kokekaret. Hell vann over. Koker man surkål av rødkål bør eddiken koke med fra begynnelsen av for å bevare den fine fargen.

Kok kålen under lokk i 30-45 minutter til den er mør. Tilsett om nødvendig mer vann i løpet av koketiden for at kålen ikke skal brenne seg fast. Smak til med eddik og sukker. Kålen skal smake friskt sur-søtt.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 33,31101,095,1 %
Fett: 0,130,39 g0,6 %Fett3,51 %
Protein: 0,972,94 g5,9 %Protein11,64 %
Karbo: 6,0518,36 g6,1 %Karbo72,65 %
Fiber: 2,036,16 g20,5 %Fiber12,18 %
Mettet fett: 0,000,00 g0,0 %
Salt: 0,581,77 g35,4 %
Hele oppskriften veier 1213,9 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.0,91
Pris 4 porsjonerKr. 11,05Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 2,76Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Surkål eller rødkål hos oss.Les mer om Syltet kål hos oss.Les mer om Kålrotstappe til juletapas hos oss.