Surkål fra Telemark


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
750grhodekål
Ca 1,5stkepler
1tssalt
1tskarve
2,5dlvann
Ca 0,75sseddik
Ca 0,75ssfarin


Fremgangsmåte:

Snitt kålen fint med en skarp kniv eller enda bedre med en ostehøvel. Skjær eplet i båter.
Legg kål, eple og krydder lagvis i kokekaret. Hell vann over. Koker man surkål av rødkål bør eddiken koke med fra begynnelsen av for å bevare den fine fargen.

Kok kålen under lokk i 30-45 minutter til den er mør. Tilsett om nødvendig mer vann i løpet av koketiden for at kålen ikke skal brenne seg fast. Smak til med eddik og sukker. Kålen skal smake friskt sur-søtt.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 14137)
Kategori: Tilbehør
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 33,31 Kcal
Protein 0,97 g
Fett 0,13 g
Karbo 6,05 g
Pris 0,91.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!