Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Surlaks




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1,25kglaksefilet
1dashsalt
1stk storløk

Lake:

7,5dlvann
10dlfarin
5dleddik, 7%
1pakkesursild-krydderIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Surlaks med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier179,456 263,70Kcal
Protein7,26253,41gram
Karbohydrat24,67861,11gram
Kostfiber0,082,79gram
Fett5,73200,01gram
Mettet fett1,0737,35gram
Salt0,072,49gram
Pris på oppskriftenKr 7,94Kr 277,15Kroner
Hele oppskriften veier3 491 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær ren laksefileten. Legg den på et fat og dryss over godt med salt. La laksen stå kjølig et døgn. Bland ingrediensene til laken, kok opp og avkjøl.

Skjær løken i tynne ringer og laksen i jevne, pene terninger. Legg laks og løk lagvis på glass eller krukke og slå kald lake over. La det hele stå kjølig et døgn.

Server laksen til grovt brød, gjerne med litt rømme og et dryss av grovmalt pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13925)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.