Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Surlaks fra Hordaland




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kglaksefilet
140grsalt
200grløk i ringer

Lake:

1litervann
6dleddik 7 %
750grsukker
1sshel hvit pepper
1ssnellik, hel
1sssennepsfrø
3stklaurbærblad


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Sennep
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Surlaks fra Hordaland med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier146,33544,86Kcal
Protein5,6220,93gram
Karbohydrat20,8377,56gram
Kostfiber0,331,23gram
Fett4,4316,50gram
Mettet fett0,823,05gram
Salt3,7313,89gram
Pris på oppskriftenKr 6,72Kr 25,02Kroner
Hele oppskriften veier3 724 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Den skinn- og benfrie laksefileten legges 90 minutter i salt.

Kok opp laken og avkjøl den.

Vask av filetene, del den i 2 cm brede stykker som legges ned i laken sammen med løkringer.

Surlaksen bør lagres kaldt i ett døgn før bruk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11204)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.