Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Surpølse 1. fra Tolga og Tynset




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgkokt ferskt kjøtt
4liternysilt mjølk
4dlbygg-gryn
0,5kgtalg
3tssalt
5tsAllehånde


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Surpølse 1. fra Tolga og Tynset med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89,555 690,45Kcal
Protein9,23586,52gram
Karbohydrat6,23395,89gram
Kostfiber0,5836,86gram
Fett2,95187,46gram
Mettet fett1,4692,78gram
Salt0,4226,97gram
Pris på oppskriftenKr 5,29Kr 336,15Kroner
Hele oppskriften veier6 355 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Til surpølse brukes kjøtt av sauehoder eller forskjellig ”skrekjøtt”.
Ta med kjøtt som er plukket av kraftben. Mal det en gang på kjøttkvern. Gryna bløtes natta over. Kok opp mjølka, ha i gryna og la det småkoke til det blir en tykk grøt og gryna er kokt.
Grøten må ikke legge seg ved. Ha i det malte kjøttet og talgen, smak til med kryder og salt og gi det hele et raskt oppkok mens man rører godt. Grøten skal være så fet at de slipper kantene i kjelen mens man rører. Hvis ikke, ta i mer talg. Lag pølsa på vanlig måte mens grøten er helt varm. Man bør helst være to når ma lager surpølse. Bruk så lang hyssing at man kan knytte samen bette pølseendene. Forvell pølsene i saltet vann før de henges opp til tørk i et varmt rom i cirka en uke.

Deretter henges de på stabburet, ferdig til bruk. Surpølse sprøstekes i panne i stekovnen.
Den kan serveres med eller uten poteter samen med brødskive, til frokost eller middag.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18048)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.