Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Surpølse 2 fra Ø. Rendal




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4kgkokt kjøtt skrapes av hode og ben
700grsmågryn bløtes
Ca 3,5literkraft, litt mindre hvis kjøttet er fett.
2stk storløk - kjøttet og løken males på kjøttkvern
Ca 2,5sssalt - smak til


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Surpølse 2 fra Ø. Rendal med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier77,926 645,80Kcal
Protein10,85925,40gram
Karbohydrat5,64481,04gram
Kostfiber0,9480,17gram
Fett1,1295,52gram
Mettet fett0,021,71gram
Salt1,0892,27gram
Pris på oppskriftenKr 6,50Kr 554,39Kroner
Hele oppskriften veier8 529 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Litt pepper og noe mere ingefær tilsettes, og det hele smakes til. Alt blandes godt og varmes opp. La det koke godt 3 - 5 minutter. Avkjøles og fylles i tarmer. Henges opp på kjøkkenet 4 - 5 dager.

De skal da ha en frisk syrlig smak. Henges ut eller fryses. Når pølsa skal brukes, bør skinnet tas av. Varmes enten i stekeovn eller i panne på ovn. Pølsene klemmes flate så de blir lettere å brune på begge sider.
Sammen med stekt flesk, kokt kålrot og poteter er dette en nyttelse.
Råkost smaker også godt til.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18051)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.