Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Surpølse 2. fra Tolga og Tynset




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5stksauehoderIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1,5kgbygg-gryn
1kgtalg
12tssalt
4tspepper
2tsingefær
timian
0,5litersur mjølk
100grhvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Surpølse 2. fra Tolga og Tynset med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier255,655 631,97Kcal
Protein7,21158,84gram
Karbohydrat49,091 081,45gram
Kostfiber7,62167,87gram
Fett1,6937,23gram
Mettet fett0,7015,42gram
Salt3,7783,07gram
Pris på oppskriftenKr 2,12Kr 46,70Kroner
Hele oppskriften veier2 203 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hodene deles, renses og vannes. Kokes til kjøttet er godt mørt, males på kjøttkvern. Gryna bløtes lett og kokes møre i krafta til en tykk grøt.
Tilsett kjøtt, smeltet talg og hvetemel. Kokes opp og avkjøles til 37 grader, smak til med krydder og ha i surmjølka. Stappes godt i rengjorte tarmer og dyppes noen minuter i kokende vann, til pølseskinnet er kokt. Pølsene henges så under taket i et varmt rom i 4 - 5 dager for at de skal surne.

Etterpå henges de på stabburet eller et annet luftig og kaldt sted. Ved bruk legges de i tørr varm panne og stekes i sitt eget fett til de er brune og sprø. Spises med poteter og flatbrød.

En blanding av sau- og storfekjøtt kan også brukes til surpølse. Noen bruker også litt finhakket løk i denne retten. Løken kan også males med kjøttet.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18049)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.