Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Surpølse fra Ø. Rendal




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5literhelegryn, byggryn
4stkfårehoderIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
nellik, salt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Surpølse fra Ø. Rendal med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier327,301 309,20Kcal
Protein8,6034,40gram
Karbohydrat65,40261,60gram
Kostfiber10,7042,80gram
Fett1,104,40gram
Mettet fett0,200,80gram
Salt0,010,02gram
Pris på oppskriftenKr 1,90Kr 7,60Kroner
Hele oppskriften veier400 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Helegryn bløtlegges natten over, kokes i mjølk til fast grøt. Fårehodene kokes møre, kokt kjøtt plukkes av og males. Krafta avkjøles så fettet stivner. Fettet blandes i gryngrøten. Krafta brukes ikke.

Bland malt kjøtt i den lunkne grøten, smak til med nellik og salt og bland det hele godt. Massen fylles så i tarmer, pølsene henges opp på en stang i kjøkkenet til de blir syrlige. Når de er passe sure, henges de på et tørt og kaldt sted. Når pølsene skal brukes, legges de i stekepanna i stekeovn og stekes til de blir pent brune på begge sider. Husk å snu dem. Pølsene må ikke ha så sterk varme at de sprekker. Innmat må ikke brukes i surpølse.
Jo mere kjøtt man har i pølsene, jo bedre blir de. Dette er en meget gammel rett som nå er tatt opp igjen i enkelte slakteforretninger.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18050)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.