Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Surpølse fra Akershus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3literblod
1kgbyggryn
1sspepper
3sssalt
1sstimian
litt muskatnøtt
litt allehånde
rugmel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Surpølse fra Akershus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier137,955 618,43Kcal
Protein15,99651,24gram
Karbohydrat16,17658,57gram
Kostfiber2,72110,78gram
Fett0,4317,51gram
Mettet fett0,052,04gram
Salt1,8775,96gram
Pris på oppskriftenKr 5,06Kr 206,08Kroner
Hele oppskriften veier4 073 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La grynene ligge i bløt i blodet natten over. Ha i salt og krydder. Rør deretter inn så mye rugmel at tvaren så vidt står i røra.

Fyll tynne tarmer ¾ fulle, bind for med sterkt garn. Legg pølsene lagvis i grovt salt i butt eller krukke. Etter ca 2 uker får pølsene en litt syrlig smak og er da ferdige til bruk.

Pølsene vannes over natten og prikkes med nål før de kokes i ca 1 time. Stek de kokte pølsene i fleskefett og server lettsaltet flesk ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13491)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.