Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Surret stek av villsvinkrysning




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgsurret stek av villsvinkrysning

Marinering

1håndfull(er)friske urter av rosmarin
1håndfull(er)friske urter av timian
4feddhvitløk (anbefales, men ikke nødvendig)
3tssalt
1tspepper
Olivenolje


Annonse


Næringsdeklarasjon for Surret stek av villsvinkrysning med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113,76324,50Kcal
Protein19,4255,40gram
Karbohydrat1,133,22gram
Kostfiber1,383,94gram
Fett3,209,13gram
Mettet fett0,982,80gram
Salt1,815,17gram
Pris på oppskriftenKr 33,72Kr 96,19Kroner
Hele oppskriften veier1 141 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Marinering

Kjør blandingen i hurtigmikser og tilsett olivenolje til det blir en passe tykk grøt. Smør inn steken med blandingen. Legg sjalottløk og skivede gulrøtter i en dyp ildfast form. (mengde etter ønske). Tilsett 2 dl hvitvin og vann til du nesten dekker grønnsakene. Legg steken på toppen. Plasser den ildfaste formen midt i ovnen. Ovnen stilles på 85° C. Stikk steketermometeret inn fra enden til senter av steken. Steketermometeret stilles på 67° C (lys rosa stek). Regn med 7-8 timer steketid. Er steken ferdig før tiden kan ovnen stilles ned til 67° C. Steken kan da stå inne til 20 minutter før servering. (20 minutter hviletid før du skjærer i steken for at kjøttsaften skal sette seg)
Skjær steken i 3-6 mm tykke skiver.

Saus

Stekeskyen - Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

Hasselbakte poteter, grønnsaker fra steken og rørte tyttebær eller eplemos.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Grøstadgris
(Intern: 2118968991)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.