Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sursteik 2 av hval



Sursteik 2 av hval oppskrift.
Fotograf: Hvalbiff

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kghvalkjøtt surret som stek
1literskummet kultur
Ca 1,5stkløk eller sjalottløk
Salt og pepper
2dlkulturmelk
2dlvann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sursteik 2 av hval med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier66,42424,00Kcal
Protein11,4573,09gram
Karbohydrat2,2614,43gram
Kostfiber0,120,77gram
Fett1,268,04gram
Mettet fett0,422,68gram
Salt0,100,66gram
Pris på oppskriftenKr 8,21Kr 52,41Kroner
Hele oppskriften veier2 553 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1) Vask steken og legg den i bolle eller fat som er litt større enn kjøttstykket, hell over 1 liter skummet kulturmelk, legg litt press på slik at kjøttet ikke flyter opp og dekk det til med lokk e.l. Sett det kaldt. La kjøttet ligge i intil 6 døgn for marinering. Snu på kjøttet hver dag.

2) Ta opp kjøttet og skyll av det, tørk det godt og gni det inn med salt og pepper. Brun det på alle sider i en jerngryte. Ha også i noen løkbåter som brunes lett. Sett i steketermometer, og hell over 2 dl vann og 2 dl kulturmelk.

3) Tilsett 1 ts salt og pepper, gjerne hel pepper, 10–15 korn. Ønsker du viltsmak, kan du tilsette 2–3 einerbær og 5–6 skiver geitost.

4) Kok opp, skru ned og la det stå og trekke i 1–1,5 timer, eller til steketermometeret viser 60–65 grader. Ta opp kjøttet og pakk det inn i aluminiumsfolie. Sil kokekraften. Lag brun saus og bruk kraften som væsketilsetning, spe med annen væske om nødvendig.

Smak til sausen med salt og pepper og gjerne en ss rømme.

Kokte poteter er naturlig følge.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hvalbiff
(Intern: 19847)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sursteik 2 av hval.Sursteik 2 av hval.
Denne retten har 66,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvalkjøtt som benløse fugler.Hvalkjøtt som benløse fugler.
Denne retten har 121,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.