Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Surstek av rein



Surstek av rein oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Denne retten krever litt forarbeid, men den som venter på noe godt…

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgrenskåret reinsdyrstek
2literkefir eller kulturmelk
3ssmeierismør
2tssalt
1tspepper

Saus:

8dlkraft fra koking
5sshvetemel
1dlsurmelksmarinade
2dråpe(r)sukkerkulørIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Surstek av rein med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier79,19799,23Kcal
Protein7,2072,67gram
Karbohydrat2,9629,87gram
Kostfiber0,060,61gram
Fett4,2743,09gram
Mettet fett2,5325,53gram
Salt0,696,95gram
Pris på oppskriftenKr 6,54Kr 66,00Kroner
Hele oppskriften veier4 037 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg kjøttet i en plastboks (eller lignende) og hell over surmelken. Legg på lokk og la kjøttet marineres på et kjølig sted i 10 til 14 dager. Snu det 2 - 3 ganger i løpet av denne tiden.

Ta opp kjøttet og tørk av melken godt med et papirhåndkle. Brun kjøttet ved sterk varme i smør i en jerngryte så det blir jevnt brunt på alle kanter. Kok ut gryten med litt vann og bruk dette i kokekraften.

Dryss over krydder og legg kjøttet tilbake i jerngryten. Hell over like deler vann (bl a utkoket) og søt melk så det står kant i kant med kjøttet. Stikk et termometer i den tykkeste delen av kjøttet. Kok opp, legg på lokk og la kjøttet trekke til termometeret viser 60 - 70 °C (alt etter hvor godt stekt du vil ha kjøttet).

Ta opp kjøttet og avkjøl det før det skjæres i skiver. Surstek smaker også utmerket servert kaldt.

Saus
Kokekraften kan du bruke til å lage saus. Jevn kraften (som du har innkokt til ca 8 dl) med hvetemel blandet med litt av surmelksmarinaden til den er tykk som viltsaus. Rør inn sukkerkulør til sausen er passe brun. Smak til med salt og pepper.

Solbærsaft er godt i en slik saus. Dessuten smaker den også godt med brunost eller snøfriskost. Det blir mye saus, men den er mager og kjempefin å bruke i lapskauser osv.

Server kokte poteter og grønnsaker (for eksempel squash, gulrøtter og kålrot) til sursteken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 28530)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrkaker i viltsaus.Reinsdyrkaker i viltsaus.
Denne retten har 146,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av rein.Surstek av rein.
Denne retten har 79,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyr surstek.Reinsdyr surstek.
Denne retten har 99,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøtt, buljong og margbein.Kjøtt, buljong og margbein.
Denne retten har 44,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.