Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Surstek med hvalkjøtt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kghvalkjøtt surret som stek
Skummet kulturmelk
2stkløk
Salt og pepper
2dlkulturmelk
2dlVann
Pepperkorn
Laurbærblad
(einerbær ) for villere smak
2dlrømme
2sshvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Surstek med hvalkjøtt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier115,00521,12Kcal
Protein14,7366,75gram
Karbohydrat2,109,52gram
Kostfiber0,261,18gram
Fett5,2423,75gram
Mettet fett2,7812,60gram
Salt0,100,45gram
Pris på oppskriftenKr 11,52Kr 52,20Kroner
Hele oppskriften veier1 813 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne kommer fra vestlandet

1. Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell surmelk over. La det ligge i kjøleskapet ca. en uke, snu det hver dag.
2. Ta opp kjøttet og skyll av det, tørk det godt og gni det inn med salt og pepper. Brun det på alle sider i en jerngryte, sammen med løken.
3. Sett i steketermometer. Hell over melk og vann, legg i pepper og laurbærblad og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 65-70°C.
4. Ta kjøttet opp og hold det varmt mens sausen lages. Rør melet ut i rømmen og visp jevningen inn i sjyen. La småkoke ca. 5 minutter. Smak til sausen med salt og pepper og gjerne en ss. rømme.
5. Server med kokte poteter og f. eks. aspargesbønner, gulrøtter og rørte tyttebær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 2721)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sursteik 2 av hval.Sursteik 2 av hval.
Denne retten har 66,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvalkjøtt som benløse fugler.Hvalkjøtt som benløse fugler.
Denne retten har 121,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.